Εμβόλιο Κορονοϊού: Αποφασίζει για τα εμβόλια της Moderna ο EMA

Νεότερα σχετικά με το δεύτερο εμβόλιο κορονοϊού που περιμένει η Ευρώπη στη μάχη με την πανδημία αναμένονται στο τέλος της ημέρας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέρχεται σήμερα, Δευτέρα με θέμα το εμβόλιο της εταιρείας Moderna κατά της Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Υπενθυμίζεται πως η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε στα μέσα του προηγούμενου Δεκέμβρη ότι η Ευρωπαϊκή

Επιτροπή άσκησε την οψιόν της για αγορά επιπλέον 80 εκατ. δόσεων του πειραματικού της εμβολίου κατά της COVID-19.

Η συνολική δέσμευση παραγγελιών της Κομισιόν έως σήμερα είναι πλέον 160 εκατ. δόσεις και οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου σε ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021 ύστερα από την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, σύμφωνα με την εταιρία.

Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να επισπεύσει τη συνεδρίασή του για τη γνωμοδότηση και την πιθανή έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19, πράγμα που γίνεται σήμερα.

Οι Αμερικανοί παρασκευαστές της Moderna είχαν στείλει πρόσθετα δεδομένα γρηγορότερα από το αναμενόμενο, και ο EMA συνεδριάζει νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αρχικά προγραμματιστεί (12 Ιανουαρίου), για να "εκδώσει τα πορίσματά μου, αν αυτό είναι εφικτό", όπως είχε ανακοινώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, με έδρα το Άμστερνταμ.

Το εμβόλιο αυτό ενδέχεται να γίνει το δεύτερο εμβόλιο που παίρνει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμβόλιο Κορονοϊού, Αποφασίζει, Moderna, EMA,emvolio koronoiou, apofasizei, Moderna, EMA