Η Square Enix στοχεύει στη μεταφορά περισσότερων τίτλων σε Xbox και PC

"Δυναμικά" θα επιδιώξει η παραγωγός εταιρία της σειράς Final Fantasy την παρουσία των τίτλων της σε πολλαπλές πλατφόρμες.

H εποχή των αποκλειστικών τίτλων φαίνεται πως παραχωρεί τη θέση της στην παρουσία σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού έτους, η Square Enix παρουσίασε και τα σχέδιά της ώστε να ενισχύσει την κερδοφορία της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα επιδιώξει "δυναμικά" μια στρατηγική παρουσίας σε πολλαπλές πλατφόρμες,

συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Nintendo, το PlayStation, το Xbox αλλά και τα PC.

Μέχρι στιγμής, οι σημαντικότεροι τίτλοι της Square Enix, όπως το Final Fantasy XVI και το Final Fantasy VII Rebirth, περιορίζονται στο PlayStation, ενώ στο PC μεταφέρονται επιλεγμένοι τίτλοι, όπως το Final Fantasy VII Remake Intergrade, κάποιο διάστημα μετά την κυκλοφορία τους για την κονσόλα της Sony. Όμως, μικρότερες νέες κυκλοφορίες, όπως το επικείμενο Visions of Mana, θα εμφανιστούν ταυτόχρονα και στο Xbox.

Η εταιρία αναφέρει πως ελπίζει να μεταφέρει τους μεγαλύτερους τίτλους της, συμπεριλαμβανομένου και του υφιστάμενου καταλόγου της, σε περισσότερος πλατφόρμες, ώστε "να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου περισσότεροι πελάτες μπορούν να χαρούν τους τίτλους μας". Την ίδια πολιτική έχει αρχίσει να ακολουθεί και το Xbox, καθώς κυκλοφορεί άλλοτε αποκλειστικούς τίτλους σε άλλες πλατφόρμες, ανάμεσά τους τα Grounded και Pentiment στο Switch, αλλά και το Hi-Fi Rush για το PlayStation 5.

Η είδηση πως η Square Enix θα μεταφέρει τους τίτλους της και σε άλλες πλατφόρμες συνοδεύτηκε από νέα ρεπορτάζ που θέλουν την εταιρία να προχωρά σε περικοπές προσωπικού. Σύμφωνα με το VGC, η Square Enix σκοπεύει να απολύσει άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό υπαλλήλων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πλέον πρόσφατη κυκλοφορία της Square Enix, το Final Fantasy VII Rebirth, δεν κατέγραφε τις αναμενόμενες πωλήσεις. Από την πλευρά της, η εταιρία δεν έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το παιχνίδι, αντίθετα με τα Final Fantasy XVI, Final Fantasy XV και τον απευθείας πρόδρομο του Rebirth, το Final Fantasy VII Remake. Επομένως, η μετάβαση σε μια πολιτική κυκλοφορίας των τίτλων της σε πολλαπλές πλατφόρμες, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αντίδραση στις χλιαρές πωλήσεις του Rebirth και το γεγονός ότι το Final Fantasy XV, από τους τίτλους με τις καλύτερες επιδόσεις στη σειρά, κυκλοφόρησε τόσο στο PlayStation όσο και στο Xbox, καταγράφοντας πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα