Αλέξης Χαρίτσης από Χανιά: Η απάντηση στην δεξιά του Μητσοτάκη είναι η αριστερή πολιτική και όχι το lifestyle (φωτο – βίντεο)

Με δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και με αιχμές σε κόμματα της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης έδωσε το στίγμα του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Μετά από επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Χανίων και περιοδεία στην παλιά πόλη μαζί με στελέχη και φίλους του κόμματος, ο κ. Χαρίτσης στο ενετικό λιμάνι Χανίων έκανε λόγο για την ανάγκη αντίστασης στην πολιτική της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη καλώντας τους πολίτες

να στείλουν ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «σήμερα από εδώ, από την Κρήτη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, από την Κρήτη της δημοκρατικής αντίστασης θέλουμε να στείλουμε και εμείς το δικό μας μήνυμα αντίστασης. Θέλουμε να φτάσει η φωνή της Νέας Αριστεράς σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Θέλουμε να πούμε σε όλους τους πολίτες ότι αυτό το οποίο μας λένε σε όλες μας περιοδείες –  ότι δεν πάει άλλο – πρέπει να το εκφράσουν και στην κάλπη, πρέπει η φωνή τους να ακουστεί και στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Δεν πάει άλλο λοιπόν και στέλνουμε μήνυμα αντίστασης απέναντι σε μία κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη που κινείται με αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο. Μια κυβέρνηση η οποία πρέπει να λάβει ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Αντίσταση και αποδοκιμασία λοιπόν απέναντι σε μία οικονομική πολιτική η οποία ισχυροποιεί τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα, η οποία τροφοδοτεί τον πληθωρισμό της απληστίας, η οποία καταδικάζει την κοινωνική πλειοψηφία να έχει τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε ολόκληρη την Ευρώπη των 27. Μια πολιτική η οποία διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί των κλάδο του τουρισμού τη λεγόμενη και ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας να ξεκινάει τη νέα τουριστική σεζόν με 80.000 κενές θέσεις εργασίας ακριβώς λόγω της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί σήμερα σε αυτό τον κλάδο.

Μια εξωτερική πολιτική η οποία στηρίζεται στο μικροκομματισμό και στην πατριδοκαπηλία, η οποία δημιουργεί αστάθεια και ένταση στην περιοχή μας. Μια πολιτική η οποία είναι επικίνδυνη για εθνικά μας συμφέροντα.

Απέναντι σε όλα αυτά μόνη λύση είναι η στρατηγική αντιπαράθεση με την πολιτική της δεξιάς με την πολιτική της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Μια στρατηγική αντιπαράθεση όμως την οποία ούτε μπορούν ούτε θέλουν να εκφράσουν τα παραδοσιακά κόμματα της λεγόμενης προοδευτικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να στείλει το μήνυμα ότι η πολιτική απέναντι στη δεξιά πρέπει να είναι μαχητική, πρέπει να είναι σοβαρή, πρέπει να είναι αξιόπιστη, πρέπει να είναι αριστερή. Στέλνουμε λοιπόν αυτό το μήνυμα από δω από την Κρήτη όπως και από όλη την Ελλάδα. Η Νέα Αριστερά θα δώσει αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών και είμαστε βέβαιοι ότι ελληνικός λαός θα δικαιώσει την προσπάθειά μας»

Αναφορικά με τους στόχους που έχει θέσει το κόμμα, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Χανίων καθώς στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν δύο Χανιώτες υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι Γιώργος Σταθάκης και Πέτρος Λυμπεράκης, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε:

«Στόχος είναι να εδραιώσει η Νέα Αριστερά την παρουσία στο πολιτικό σκηνικό και να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Aυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό στο αριστερό στο προοδευτικό σκέλος του πολιτικού χάρτη που δεν μπορεί να καλυφθεί από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. H Νέα Αριστερά  λοιπόν είναι εδώ για να δώσει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη ……Η απάντηση στη δεξιά πρέπει να είναι αριστερά. Η απάντηση στην αλαζονική και σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίου Μητσοτάκη δεν μπορεί να είναι ούτε το lifestyle και o εκφυλισμός,  ούτε μία ιδεολογική αμφισημία που της πράττουμε από άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Πρέπει να είναι μια καθαρή πρόταση εναλλακτική εκεί αντιπαραθετική, στρατηγικά αντιπαραθετική, με το πρόγραμμα της δεξιάς και αυτή την πρόταση εκφράζει η Νέα Αριστερά ……»

Ερωτώμενος ειδικότερα για το θέμα της πολιτικής lifestyle ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι «σε μία εποχή στην οποία οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιες, οικονομικές, κοινωνικές, γεωπολιτικές και εθνικές αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη είναι η επιστροφή της πολιτικής. Για αυτό άλλωστε όπως θα θυμάστε ήταν και το πρώτο σύνθημα το οποίο είχαμε εμείς στην πρώτη συνδιάσκεψη που κάναμε πριν από λίγους μήνες. Να γυρίσει λοιπόν το πολιτικό περιεχόμενο στην πολιτική αντιπαράθεση, αυτό είναι το σημαντικό. Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική με τα συνθήματα και τις ατάκες. Δεν μπορεί να κάνεις πολιτική μόνο με κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Αυτό το οποίο χρειάζεται, είναι και αυτό το οποίο έχει ανάγκη η κοινωνία. Ένα σοβαρό πολιτικό σχέδιο πλήρως και ευθέως αντιπαραθετικό με αυτό της κυβέρνησης της νέας δημοκρατίας που βλέπουμε ότι τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα από τα τοπικά μέχρι τα εθνικά ακολουθεί πιστά ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων….»

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χαρίτσης είχε συνάντηση με μέλη της Πρωτοβουλίας πολιτών κατά της ξενοδοχοποίησης του λόφου Καστέλι στην παλιά πόλη Χανίων και όπως είπε πρόθεση του κόμματος είναι να φέρει το θέμα στην Βουλή τασσόμενος κατά της μετατροπής σε ξενοδοχείο των κτιρίων – μνημείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του Αλέξη Χαρίτση

Τετάρτη 15/5 Ρέθυμνο

15:30: Επίσκεψη στο Σπήλι. Συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη18:30: Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή19:00: Περιοδεία στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου20:00: Συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου20.30: Ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Πέμπτη 16/05, Λασίθι

10:30: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου -Συνάντηση με τη Διοίκηση & το Σωματείο Εργαζομένων και γιατρών13:00: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σητείας14.00: Περιοδεία στην παραλία Σητείας14:30: Συνάντηση με επιτροπή κατοίκων19:30: Περιοδεία στον ‘Αγιο Νικόλαο20.00: Κεντρική Ομιλία στο θεατράκι της λίμνης

Παρασκευή 17/05, Ηράκλειο

09:30: Περιοδεία στο κέντρο του Ηρακλείου12:15: Επίσκεψη στις Αχάρνες13.30: Συνάντηση με αγροτοσυναιτεριστές στα Πεζά15:30: Συνάντηση με φορείς του Αρκαλοχωρίου16:45: Αυτοψία και περιοδεία στο Αρκαλοχώρι20.30: Κεντρική ομιλία στην πλατεία Κορνάρου με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γ. Σταθάκη και Π. Λυμπεράκη.

Ναπολέων Σαραντίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξης Χαρίτσης, Χανιά, Μητσοτάκη,alexis charitsis, chania, mitsotaki