Χανιά: Πραγματοποιήθηκε μέρα ευαισθητοποίησης για τις πηγές Αρμένων και τα περιβαλλοντικά θέματα της Κρήτης

Αρχικά έγινε ενημέρωση και συζήτηση για το μείζον θέμα των πηγών ΄΄Πλάτανος΄΄ καθώς και αναφορά στα περιβαλλοντικά προβλήματα της Κρήτης και των αρνητικών επιπτώσεων αυτών στη ανθρώπινη ζωή και στη φύση. Στη συνέχεια με ευφάνταστο τρόπο μέσα από το κυνήγι κρυμμένου θησαυρού οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τοπική ιστορία και λαογραφία, να ταξιδεύσουν στον τόπο και το χρόνο, στην παλιά και σύγχρονη αίγλη των Αρμένων. Παράλληλα οι μικροί φίλοι, τα παιδιά με βιωματική εμπειρία, παιχνίδι,

ζωγραφική κλπ και με την καθοδήγηση τεσσάρων αξιέπαινων παιδαγωγών, άντλησαν πολλές πληροφορίες για το σημαντικό ρόλο του νερού, την ανεκτίμητη αξία του στη ζωή μας και την ανάγκη προστασίας του.

Η δράση ολοκληρώθηκε με πολύωρο απίστευτο ξεφάντωμα με πολύ κέφι και χορό, υπό τους μοναδικούς ανεπανάληπτους μουσικούς ήχους καθώς και τα υπέροχα τραγούδια του μουσικού σχήματος ΄΄Ιπτάμενα Σκυλόψαρα΄΄ και φυσικά με πολλά σπιτικά εδέσματα, μεζεδάκια και ποτά.

Η «Συνέλευση Αρμένων για τις πηγές» ευχαριστεί όλα τα μέλη του μουσικού σχήματος για την αφιλοκερδή προσφορά τους, για την αξέχαστη διασκέδαση και για τις ξεχωριστές μελωδίες που χάρισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και όλες και όλους για τη συμμετοχή, τη στήριξη και την οικονομική ενίσχυση στον αγώνα της συνέλευσης, προκειμένου ο χώρος των πηγών να είναι προστατευμένος και ελεύθερος για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα