Δήμος Ανωγείων: Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή

Με δήμαρχο τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη που στη λήξη και αυτής της θητείας θα έχει συμπληρώσει 17 χρόνια στο αξίωμα αυτό και συνολικά 22 που βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο και με 15 δημοτικούς συμβούλους, δεκατρείς της παράταξης Κεφαλογιάννη και δυο της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης” με επικεφαλής τον Αντώνη Ρούλιο, σε ένα ανανεωμένο σε πρόσωπα συμβούλιο κατά 50%.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Πρόδρομος, ενώ το παρόν σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων, έδωσαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης,

ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Γεώργιος Κλάδος, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Ξυλούρης και Μαρία Λιονή, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Μιχάλης Βάμβουκας και Μιχάλης Σαρρής και ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Γεώργιος Σμπώκος.

Πολιτικό όρκο και δήλωση έδωσαν οι δυο εκπρόσωποι της Λαικής Συσπείρωσης στο Συμβούλιο, Αντώνης Ρούλιος και Μπάμπης Σταυρακάκης.

“Κανένας δεν περισσεύει, πάντοτε με τη συνεργασία όλων, πάντα όμορφα πράγματα εύχομαι να γίνονται στα Ανώγεια, που θα μας δίνουν χαρά και θα μας κάνουν όλους περήφανους. Καλή θητεία σε όλους, να έχετε υγεία και δύναμη να πράττετε πάντα το αγαθό και το ωφέλιμο” δήλωσε μετά την ορκωμοσία ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ.κ Πρόδρομος.

“Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του λαού, του εργαζόμενου, του αδύναμου, να υψώνουμε τη φωνή μας σε κάθε αδικία όπως κάνουμε πάντα. Η επόμενη πενταετία αποτελεί στοίχημα και για εμάς να βρεθούμε με κάθε τρόπο στο πλευρό του λαού. Δίνουμε την υπόσχεση σε όλους σε όλο τον κόσμο ότι και αν επέλεξε με τη ψήφο ή την αποχή του, ότι θα δράσουμε με υπεύθυνες θέσεις, χωρίς αντιπαλότητες, αλλά πάντα εποικοδομητικά θα στεκόμαστε δίπλα και θα υπερασπιζόμαστε τα λαικά δικαιώματα” τόνισε στη δήλωση του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνης Ρούλιος.

“Οι πολίτες των ορεινών δήμων όπως του δικού μας, θα πρέπει να έχουν όλες τις βασικές υπηρεσίες όπως έχουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, που δεν είναι άλλες από τις υπηρεσίες Πρόνοιας, Υγείας Παιδείας και άλλων, αλλά και σαφώς να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες ώστε να μπορεί μια οικογένεια, ένας άνθρωπος που αποφάσισε να ζήσει σε αυτό τον τόπο, να έχει ευκαιρίες εργασίας” τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση μετά την ορκωμοσία ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε με θερμά λόγια όλα τα μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου και των παρατάξεων του Μανόλη Καλλέργη και του Στέλιου Σταυρακάκη για την προσφορά τους στον τόπο κατά την περασμένη πενταετία.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ανωγείων: “Οι πρόσφατες εκλογές είχαν μια έντονη ιδιαιτερότητα στα Ανώγεια με τη κάθοδο μόνο δυο συνδυασμών και αυτό προσέδωσε ένα θεωρητικά ευδιάκριτο ποσοστιαίο αποτέλεσμα, μια θεωρητικά ευδιάκριτη διαφορά στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό δεν μας κάνει το έργο εύκολοτερο, αυτό θέλω να δηλώσω σήμερα εδώ, αλλά το κάνει δυσκολότερο. Διότι θα πρέπει τη βάσανο που δίνουμε σε όλες τις αποφάσεις που παίρνουμε να είναι μεγαλύτερη. Θα πρέπει να αυξήσουμε τις δράσεις μας για την κοινωνική λογοδοσία που πρέπει να κάνουμε αλλά και την κοινωνική διαβούλευση πάνω σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τον τόπο μας” ολοκλήρωσε ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Να αναφέρουμε ότι μετά την ορκωμοσία παρατέθηκε τραπέζι στην ταβέρνα τα “Σκαλώματα” για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική θητεία στη νέα δημοτική αρχή, πάντα με γνώμονα το καλό των Ανωγείων και των ανθρώπων του τόπου μας.

Πηγη: ΑΝΩΓΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Ανωγείων, Ορκίστηκε,dimos anogeion, orkistike