Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη βιομηχανία μπαχαρικών «Ήλιος»

Ο πρωθυπουργός είπε από το Ρέντη ότι «στόχος και μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η σύγκλιση αποδοχών με την Ευρώπη».

Τη βιομηχανία μπαχαρικών «Ήλιος» επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός και στο μήνυμά του αναφέρθηκε τόσο στον κατώτατο μισθό όσο και στην ψηφιακή κάρτα Εργασίας την οποία και χαρακτήρισε ως την «τελική και απόλυτη εγγύηση ότι καταγράφεται ο χρόνος εργασίας κάτι που πρέπει να επιθυμεί κάθε επιχείρηση όπως και οι εργαζόμενοι».

Πρώτη ημέρα εφαρμογής της τέταρτης από το 2019 αύξησης του κατώτατου μισθού και ο πρωθυπουργός είπε ότι «στόχος και μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι

η σύγκλιση αποδοχών με την Ευρώπη».

«O κατώτατος μισθός και πηγαίνει στα 830 ευρώ και αν αναλογιστείτε ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχει αυξηθεί κάτι παραπάνω από 26%, είναι περισσότερο από τον πληθωρισμό και αυτό πρέπει να το τονίζουμε γιατί έχουμε έναν αυξημένο πληθωρισμό τροφίμων. Άρα τα έξοδα του νοικοκυριού δεν είναι μόνο τα τρόφιμα, είναι η ενέργεια, είναι οι μεταφορές. Είναι ένα συνολικό καλάθι του νοικοκυριού, αυτό το οποίο πρέπει να πρέπει να αξιολογούμε. Η αλήθεια είναι ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δεν αμείβουν τους εργαζομένους τους με τον κατώτατο μισθό, δίνουν κάτι παραπάνω και με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το μέσος μισθός»», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, συνομίλησαν με εργαζόμενους και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας μπαχαρικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα