Κ. Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθούν με την Συμφωνία των Πρεσπών

«Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος αλλά μία φωνή που μετράει στην Ευρώπη. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αποτελέσματα των επιλογών που έκανε η ίδια η κυβέρνηση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους κατοίκους της Βέροιας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μακεδονία, έστειλε ηχηρό μήνυμα στη Β. Μακεδονία, ξεκαθαρίζοντας ότι ο δρόμος της χώρας αυτής προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν

θα κυρωθούν από την Ελλάδα αν δεν υπάρξει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. «Aν όμως κάποιοι πιστεύουν από τη δική τους τη μεριά ότι δεν θα σεβαστούν τη συμφωνία να γνωρίζουν δύο πράγματα: ο δρόμος τους προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός, δεύτερον τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν έως ότου υπάρξει απόλυτη συμμόρφωση με τα όσα προβλέπει η συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα πλέον δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και τα όσα συμβαίνουν σήμερα είναι το αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης, με μοναδικό στόχο της βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της αντιμετώπισης προβλημάτων.

«Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος αλλά μία φωνή που μετράει στην Ευρώπη. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αποτελέσματα των επιλογών που έκανε η ίδια η κυβέρνηση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για πόλωση, τοξικότητα και λεφτόδεντρα. «Υπάρχουν μία σειρά από κόμματα που θεωρούν πως η απάντηση στα προβλήματα της χώρας είναι η πόλωση, η τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα. Τους λες πως θα λύσω το πρόβλημα, θα ξοδέψω παραπάνω χρήματα. Άκουσα ό,τι θα ήθελαν να δαπανήσουν 11 δις στην Υγεία. Βεβαίως και εγώ θα ήθελα αλλά δεν τα έχουμε. Δείτε τι έχει γίνει στην υγεία με τους πόρους που έχουμε με ευρωπαϊκούς πόρους αυτό».

«Κανείς δεν μπορεί να εργαλειοποιεί τη θρησκεία- δεν υπάρχει χριστιανόμετρο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «Μόνο εσείς μας είπαν κάποιοι μπορείτε να πάτε στις εκκλησίες γιατί αν είχατε κάνει κυβερνητική επιλογή που δεν μας άρεσε να γίνει και κανένα επεισόδιο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να εργαλειοποιεί κανείς τη θρησκεία, δεν υπάρχει χριστιανόμετρο. Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς που επιχειρούν την άθλια εκμετάλλευση των θρησκευτικών αισθημάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Τέλος, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό υπογράμμισε πως «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ό,τι εμείς αποφασίζουμε ποιος μπαίνει στην ελληνική επικράτεια και όχι οι διακινητές».

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-kleistos-o-dromos-pros-tin-evropi-an-den-symmorfothoun-me-tin-symfonia-ton-prespon.htm
Τυχαία Θέματα