Η ψυχραιμία έσωσε τον 5χρονο στο σχολικό!

Το αγοράκι, που το… ξέχασαν στο λεωφορείο επί επτά ώρες, δέθηκε με τη ζώνη, έβγαλε ένα βιβλίο από την τσάντα του και άρχισε να διαβάζει μένοντας ασφαλές

Η αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και η ωριμότητα που επέδειξε ένα 5χρονο αγοράκι, το οποίο επέλεξε να παραμείνει επί επτά ολόκληρες ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο όπου το… ξέχασαν ο οδηγός και η 70χρονη συνοδός, αντί να περιφέρεται μόνο του στον δρόμο αναζητώντας βοήθεια, φαίνεται πως τού έσωσαν τη ζωή!

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς Γιώργος Χουντουμάδης, το παιδί είναι ένας μικρός

ήρωας, καθώς έμεινε μόνο του όλες αυτές τις ώρες, δίχως να πανικοβληθεί. Περιγράφοντας όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ανέφερε ότι ο 5χρονος έπρεπε να κατέβει από το σχολικό μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, γύρω στις 08.00. Ωστόσο, παρέμεινε εκεί ως το μεσημέρι, όταν ο οδηγός επέστρεψε για το επόμενο δρομολόγιο, καθώς δεν αντιλήφθηκε κανείς πως τον είχε πάρει ο ύπνος στο καθισματάκι του, με συνέπεια να μείνει μόνος του στο λεωφορείο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, κάποια στιγμή ο μικρούλης ξύπνησε, άνοιξε την ξεκλείδωτη πόρτα του λεωφορείου και κατέβηκε στον δρόμο, όμως επέστρεψε και δέθηκε στο κάθισμά του, μόλις συνειδητοποίησε πως βρισκόταν σε άγνωστη περιοχή και ότι το σχολικό ήταν παρκαρισμένο σε δρόμο με αυξημένη κυκλοφορία!

«Είμαστε τυχεροί για την έκβαση της ιστορίας. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για έγκλημα. Τη Δευτέρα το πρωί ήρθε το σχολικό εδώ. Ενώ είχε παραλάβει πέντε παιδιά, άφησε τέσσερα στο σχολείο, γιατί το ένα είχε κοιμηθεί στο καθισματάκι του, ήταν κουρασμένο και δεν το πήρε είδηση κανένας, ούτε η συνοδός ούτε ο οδηγός» είπε ο κ. Χουντουμάδης για την εγκληματική αμέλεια που επέδειξαν ο οδηγός και η 70χρονη συνοδός του σχολικού λεωφορείου.

Σε επικίνδυνο σημείο

Παράλληλα, τόνισε: «Εφυγε το πούλμαν για να πάει στη θέση του πάρκινγκ και πάλι δεν είδαν το παιδί, έκλεισαν το σχολικό και έφυγαν. Το παιδί κάποια στιγμή ξύπνησε. Κατέβηκε από το σχολικό, είδε ότι ήταν σε ένα άγνωστο περιβάλλον, υπήρχε επικινδυνότητα με τα αυτοκίνητα, ξαναμπήκε μόνο του στο σχολικό, δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε από την τσάντα του ένα βιβλίο για να περάσει η ώρα. Αυτό δεν κράτησε λίγο, αλλά πέρασαν εξίμισι με επτά ώρες. Το παιδί θα φοβήθηκε, θα έκλαψε, αλλά, παρ’ όλα αυτά, ενήργησε με απίστευτη ψυχραιμία» εξήγησε ο ίδιος, για να καταλήξει: «Είμαστε τυχεροί, γιατί αν είχε ζέστη μπορεί να έσκαγε το παιδί, διότι ήταν κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αν το παιδί έβγαινε στον δρόμο και το χτυπούσε κάποιο αυτοκίνητο θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα.

Ξεκινάει από αμέλεια μέχρι εγκληματική αμέλεια. Κατά την παραλαβή των παιδιών η δασκάλα ρώτησε “τέσσερα παιδιά σήμερα;” και η συνοδός τής είπε “τέσσερα”. Θεσμικά δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στο σχολείο. Καθ’ ύλην αρμόδια θεωρώ τη συνοδό και σε δεύτερο ρόλο τον οδηγό». Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η 70χρονη συνοδός ισχυρίστηκε ότι ξέχασε το αγοράκι γιατί είχε… μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα! «Το έβαζα δίπλα μου, γιατί το έβλεπα ότι το έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήθελε, και λέω “άσ’ το τώρα, μην το πικραίνω συνέχεια”. Και πήγε εκεί και ξάπλωσε στη θέση και δεν φαινόταν. Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει και αυτό» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα