Θρήνος για τη γυναίκα που έσβησε από ανακοπή

Σε σοκ ο 7χρονος γιος της, που ήταν μαζί της. Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της 44χρονης αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης ο αιφνίδιος θάνατος της

44χρονης Παναγιώτας Μαυροειδάκη μπροστά στα μάτια του 7χρονου γιου της, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η άτυχη μητέρα δύο παιδιών είχε μόλις πατήσει στο πεζοδρόμιο, λίγο αφότου είχε διασχίσει τον δρόμο από την πλατεία Κορνάρου προς το άγαλμα της Αρετούσας και του Ερωτόκριτου, όταν κατέρρευσε ξαφνικά, ενώ κρατούσε από το χέρι το αγοράκι, με συνέπεια περαστικοί και καταστηματάρχες της περιοχής να σπεύσουν για βοήθεια.

Σπαραγμός

Αμεσα κλήθηκαν η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την παρέλαβε και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της, που πιθανότατα επήλθε από ανακοπή καρδιάς. Μία υπάλληλος που εργάζεται σε καφετέρια της περιοχής και η οποία παρέλαβε τον 7χρονο έως ότου βρεθεί κάποιος συγγενής του περιέγραψε την αναστάτωση που προκλήθηκε αλλά και σπαρακτικές σκηνές με «πρωταγωνιστή» το μικρό αγοράκι, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως το παιδί έτρεμε ολόκληρο από το σοκ.

«Ακουσα κάποιον να φωνάζει ότι πρέπει άμεσα να βρούμε έναν γιατρό. Βγήκα έξω από το μαγαζί και είδα τη γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος και το παιδάκι της πανικοβλημένο. Τρομοκρατήθηκα και η ίδια» είπε και πρόσθεσε, μιλώντας στο neakriti.gr: «Το παιδί ήταν σε κατάσταση πανικού. Ετρεμε ολόκληρο και προσπαθούσαμε για ώρα να το συνεφέρουμε. Τα ματάκια του ήταν βουρκωμένα. Είχε αναφιλητά. Φοβόταν για τη μαμά του…» Σύμφωνα με την ίδια, το 7χρονο αγοράκι παρακολουθούσε τρομαγμένο τους διασώστες του ΕΚΑΒ να μεταφέρουν τη μητέρα του στο ασθενοφόρο: «Πηγαίνοντας προς το σημείο, αντιλήφθηκα ότι είχαν ήδη καλέσει ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε άμεσα, ενώ παράλληλα άνδρας της Ομάδας ΔΙΑΣ άνοιγε τον δρόμο για το ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί η άτυχη μητέρα εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με το παιδάκι της σοκαρισμένο και τρομαγμένο να μένει πίσω, καθώς ήταν ανήλικο και δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο ασθενοφόρο». Τέλος, ανέφερε:

«Ο αστυνομικός παρέμενε μαζί μας. Είχε το κινητό της μητέρας, αλλά ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσε να βρει τα στοιχεία της. Περίμενε να χτυπήσει, μήπως κάποιοι πάρουν, για να μάθουν τα στοιχεία της γυναίκας και του παιδιού. Υστερα από περίπου μία με μιάμιση ώρα ήρθε στο καφέ ο θείος του παιδιού. Ηταν ο αδελφός της γυναίκας. Εφυγαν όλοι μαζί. Το παιδί, ο θείος και ο αστυνομικός». Φως στα ακριβή αίτια θανάτου της 44χρονης, που είχε πάει πρόσφατα στο Ηράκλειο από την Κομοτηνή, αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρήνος,thrinos