Απόφοιτοι του MIT «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum-Απέσπασαν $25 εκατ.

Δύο αδέρφια 24 και 28 χρονών συνελήφθησαν στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο νέοι, με σπουδές μαθηματικών και πληροφορικής στο ΜΙΤ, κατάφεραν να παραβιάσουν για πρώτη φορά την τεχνολογία blockchain στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του Ethereum, ώστε να αποσπάσουν το παραπάνω ποσό σε κρυπτονομίσματα.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι αδελφοί Peraire-Bueno «σχεδίασαν και εκτέλεσαν

προσεκτικά» την επίθεση, ξεκινώντας κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο του 2022, δημιουργώντας ένα σχέδιο τεσσάρων βημάτων: 1) Το δόλωμα, 2) Το «ξεκλείδωμα» του μπλοκ, 3) την αναζήτηση και 4) την αναπαραγωγή-διάδοδη.

Τα δύο αδέρφια δημιούργησαν μια σειρά από επικυρωτές Ethereum «με τρόπο που απέκρυπτε την ταυτότητά τους, μέσω της χρήσης εταιρειών βιτρίνας, ενδιάμεσων διευθύνσεων κρυπτονομισμάτων, ξένων ανταλλακτηρίων και ενός στρώματατος ιδιωτικότητας». Στόχος ήταν τρεις trader, τη συμπεριφορά των οποίων είχαν μελετήσει για μήνες πριν.

Αφού έκλεψαν κρυπτονόμισμα αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων, οι αδελφοί Peraire-Bueno φέρονται να ξέπλυναν τα κεφάλαια μέσω διαφόρων εταιρειών-βιτρίνων.

Αν καταδικαστούν, τα αδέρφια Peraire-Bueno αντιμετωπίζουν έως και 20 χρόνια κάθειρξης ο καθένας για κάθε μία από τις τρεις συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

#ethereum #κρυπτονομίσματα #hackers #ΜΙΤ
Keywords
Αναζητήσεις
apofoitoi-tou-mit-espasan-ton-kodika-tou-ethereum-apespasan-25-ekat.htm
Τυχαία Θέματα
Απόφοιτοι, MIT, Ethereum-Απέσπασαν 25,apofoitoi, MIT, Ethereum-apespasan 25