Τι θα κάνουν Καραμανλής - Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ

12:36 1/4/2024 - Πηγή: Reporter

Αφότου ο Πρωθυπουργός λύσει τον γρίφο της ανασύστασης του επιτελείου του στο Μαξίμου (πιθανότατα εντός της Δευτέρας, ανήμερα Πρωταπριλιάς), θα στρέψει το βλέμμα του στο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 5-7 Απριλίου στο Ζάππειο.

Η αρχική πρόθεση και φιλοδοξία ήταν, φυσικά, η κομματική αυτή εκδήλωση να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ και - κυρίως - από την πτώση της χούντας, και κάπως έτσι να αξιοποιηθεί ως μία καλή αφετηρία για το σπριντ

των ευρωεκλογών.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι όλα αυτά ματαιώνονται λόγω της κάπως βαριάς πολιτικής ατμόσφαιρας των ημερών, απλώς είναι πιθανό το συνέδριο να επηρεαστεί κάπως και μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να προσαρμοστεί στη συγκυρία και όχι να την αγνοήσει.

Υπό αυτές τις συνθήκες πάντως και στον απόηχο άλλων θεμάτων που τάραξαν την κυβέρνηση και τη ΝΔ (βλ. γάμος ομοφύλων), ένα ενδιαφέρον στοιχείο του συνεδρίου θα είναι η παρουσία (ή μη) των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Για τον πρώτο, εφόσον παραστεί στο συνέδριο, δε τίθεται φυσικά ζήτημα ως προς το αν θα μιλήσει ή όχι.

Ο δεύτερος πάλι, αν δεν επιλέξει να εκδηλώσει την αποστασιοποίησή του από την κυβέρνηση, δεν φαίνεται να είναι βέβαιος ότι θα απευθυνθεί στο συνέδριο, όπως πάντα έκανε.

Ό,τι και αν συμβεί, θα έχει τη σημασία του...

#Μητσοτακης #Καραμανλής #Σαμαράς #ΝΔ #συνέδριο #συνέδριο_ΝΔ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραμανλής - Σαμαράς,karamanlis - samaras