Λαμπερά εγκαίνια για την 70ή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 70ής Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, στο Άλσος Κηφισιάς, από τον δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά και τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο.

Ο Ξυπολυτάς, κάνοντας μικρή αναφορά στην πολυετή ιστορία του θεσμού της Ανθοκομικής επικεντρώθηκε στο μείζον ζήτημα της διατήρησης του «προφίλ» της πόλης ως κηπούπολης. Ειδικότερα, ζήτησε από την κυβέρνηση να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες της νέας δημοτικής αρχής και να προστατεύσει το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Από

την πλευρά του ο Σκέρτσος, αφού εξήρε τον Δήμο Κηφισιάς για την άρτια διοργάνωση, εστίασε στα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την ενασχόληση με την κηπουρική τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Αποκάλυψε μάλιστα την ιδιαίτερη σχέση του με την Ανθοκομική Έκθεση καθώς, όπως ανέφερε, στον ελεύθερο χρόνο του είναι και ο ίδιος ερασιτέχνης κηπουρός, ενώ κλείνοντας εστίασε στην ανάγκη προστασίας του οικιστικού περιβάλλοντος παράλληλα με την οικοδόμηση.

Την τελετή εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Ζωή Ράπτη, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, η αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Εβίνα Γιακουμάτου, ο πρέσβης της Ταϊλάνδης Α.Ε. Sathana, ο περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο τέως δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Βάρσος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, ο δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης Μάριος Ψυχάλης, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας & Ύδρευσης Δήμου Διονύσου Ιωάννης Τραϊφόρος.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης πρόεδροι μεγάλων οργανισμών όπως ο Χάρης Δαμάσκος, πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, ο Αντώνης Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ.

The post Λαμπερά εγκαίνια για την 70ή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα