Η επιστροφή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Με την παράδοση να είναι με το μέρος των γηπεδούχων και διοργανωτών του φάιναλ φορ η Ρεάλ Μαδρίτης με δύο Έλληνες στις τάξεις της, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Μιχάλη Πελεκάνο είναι το αυτόματο και λογικό φαβορί. Μόνο που οι Μαδριλένοι δε θα μπορέσουν να φτάσουν στο φάιναλ φορ μένοντας εκτός πλέι οφ στο ΤΟΠ-16. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον πρωταθλητή του 2007 Παναθηναϊκό που για μια ακόμη φορά μετά την παρουσία του σε ένα φάιναλ φορ

μένει έξω από το επόμενο. Κάπως έτσι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πια το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και οι Μοσχοβίτες δε θα διαψεύσουν τα προγνωστικά.

Με τον Ραμούνας Σισκάουσκας να έχει μετακομίσει πια στη Μόσχα και να κάνει ένα σπουδαίο ημιτελικό θα κερδίσουν με μεγάλη δυσκολία την Ταουγκρές. Στον άλλο ημιτελικό έχουμε μια μίνι έκπληξη. Η Μακάμπι μπλοκάρει τη Σιένα με μια ζώνη που χρησιμοποιεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Σβι Σερφ και με πρώτο σκόρερ τον Βραζιλιάνο Αλεξ Γκαρσία κερδίζει με 92-85 ανατρέποντας όλα τα δεδομένα στην 4η περίοδο.

O τελικός όμως αποδεικνύεται άνισος. Η ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ είναι δεδομένη, η Μακάμπι χάρη στον Γουίλ Μπάινουμ αντέχει ένα ημίχρονο αλλά στο δεύτερο όταν οι Ρώσοι ξεφεύγουν δεν έχει πια περισσότερες δυνάμεις. Η ΤΣΣΚΑ παίζοντας σε τρίτο σερί τελικό από το 2006 κερδίζει για δεύτερη φορά το τρόπαιο αλλά με διαφορετικό mvp. Στη Μαδρίτη είναι η σειρά του Τράντζαν Λάνγκτον. Ο απόφοιτος του Ντιουκ σκοράρει 21 πόντους στον τελικό και παίρνει το σχετικό τρόπαιο στη βαλίτσα του. Σημειωτέον ότι για να φτάσει στο φάιναλ φορ η ΤΣΣΚΑ είχε αποκλείσει στα πλέι οφ τον Ολυμπιακό και αφού χρειάστηκε να κάνει ανατροπή μια και οι ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει στον πρώτο αγώνα της Μόσχας.

Keywords
Τυχαία Θέματα