Αποκάλυψη – βόμβα για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Γεραπετρίτης και Κοτζιάς φέρεται να «έστησαν» μαζί τη συμφωνία των Πρεσπών!

Την ώρα που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν επικοινωνιακές κοκορομαχίες για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας των Πρεσπών, μια απίστευτη αποκάλυψη που έσκασε σαν «ατομική βόμβα», εκθέτει ανεπανόρθωτα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να εξαπάτησαν συνεργικά τον ελληνικό λαό για τις Πρέσπες!

Την αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος σε άρθρο του στην ιστοσελίδα ieidiseis.

Σύμφωνα με αυτή, ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και ο σημερινός ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκονταν σε συνεννόηση όταν συντασσόταν η κατάπτυστη συμφωνία που πούλησε την ελληνικότητα της Μακεδονίας! Και μάλιστα ο Γεραπετρίτης μέσω του νομικού γραφείου του, έδινε… ραπόρτο στον (τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης) Κυριάκο Μητσοτάκη για όλα τα τεκταινόμενα!

Ο Δήμος Βερύκιος γράφοντας για το παρασκήνιο της σύνταξης των όρων της επονείδιστης συμφωνίας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Καθ´ όλη την διάρκεια που συντάσσονταν το κείμενο της Συμφωνίας ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε λεπτομερή εικόνα μέσω του ‘’Νομικού Γραφείου’’ που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων! Με τη σειρά του ο Γεραπετρίτης κρατούσε διαρκώς ενήμερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη»!

Εφόσον έχει βάση η αποκάλυψη αυτή, πώς ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε πρόσβαση στα έγγραφα μιας απόρρητης διακρατικής συνθήκης; Πώς ένα εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος της ΝΔ μπήκε στα «άδυτα» του κράτους και μάλιστα για μια τόσο σοβαρή διπλωματική υπόθεση; Η μόνη εξήγηση είναι να ανατέθηκε η νομοτεχνική επεξεργασία των όρων της συμφωνίας των Πρεσπών στο τότε δικηγορικό γραφείο του Γεραπετρίτη! Ο οποίος με τη σειρά του θα μπορούσε κάλλιστα να «καρφώνει» στον Κυριάκο Μητσοτάκη όλες τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων που διεξήγαγαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς!

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαχειρίζεται «συνεταιρικά» τους επαίσχυντους όρους της συμφωνίας, με έναν στενό συνεργάτη του (τότε) προέδρου της αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η δε Νέα Δημοκρατία έστησε τότε ολόκληρη την προεκλογική της εκστρατεία στην… καταγγελία της συμφωνίας και τα γαλάζια στελέχη κατέβαιναν στις πορείες για να το παίξουν «μακεδονομάχοι»! Στο προσκήνιο υπήρχε έντονη σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, την ίδια ώρα που στο παρασκήνιο φέρεται να είχαν συμφωνημένη και κανονισμένη την προδοσία της Μακεδονίας!

Εάν αληθεύουν τα όσα ισχυρίζεται ο Δήμος Βερύκιος, έχουμε να κάνουμε με ένα εθνικό έγκλημα τεραστίων διαστάσεων, με συνεργούς τα δύο μεγάλα κόμματα. Κοτζιάς και Γεραπετρίτης φέρεται να «έστησαν» τις Πρέσπες πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού.

Μάλιστα η κατάπτυστη συμφωνία στην πρώιμη μορφή της δεν είχε καν πρόνοια για την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, της ρηματικής διακοίνωσης για την ιθαγένεια, αλλά και του άρθρου 7, της παραδοχής δηλαδή για την Σλαβική καταγωγή των Σκοπιανών! Αυτοί οι όροι μπήκαν κατόπιν με παρέμβαση του τέως ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου!

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ελεγχόμενα μέσα από τα 2 μεγάλα κόμματα, έχουν «θάψει» την αποκάλυψη του Δήμου Βερύκιου. Ο δε Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε σε μια «χλιαρή» διάψευση ότι το νομικό του γραφείο είχε συμμετάσχει στη διαμόρφωση του κειμένου της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο δε Νίκος Κοτζιάς έπαιξε τον ρόλο του «ανήξερου» χωρίς να διαψεύσει ότι ο Γεραπετρίτης γνώριζε τα πάντα για τη συμφωνία, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «αν ο Γεραπετρίτης πήρε από κάπου τα κείμενα να τα δει, ενημερωτικά, δεν ξέρω»!

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να δώσουν πολύ περισσότερες εξηγήσεις γι’ αυτή τη διαφαινόμενη εξαπάτηση των ψηφοφόρων τους, αλλά και τη μειοδοσία εις βάρος της πατρίδας μας!

Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα