Οι 60 νίκες του Sébastien Ogier στο WRC στο μικροσκόπιο

Sébastien Ogier WRC: Μετά τη νέα επιτυχία του Sébastien Ogier στο WRC κατά τη διάρκεια του Ράλι Πορτογαλίας, αναλύσαμε τα στατιστικά στοιχεία των 60 νικών του Γάλλου οδηγού από το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Τα ράλι περνούν και ο Sébastien Ogier μπαίνει όλο και περισσότερο στον θρύλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Την Κυριακή, οι Gapençais κέρδισαν το έκτο Rally de Portugal – ρεκόρ

– και την 60η νίκη του στο WRC . Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σπρώχνει λίγο παραπέρα τα ήδη τρελά στατιστικά, παρόλο που από το 2022 σέβεται ένα επιμέρους πρόγραμμα!

Με αυτήν την 60ή επιτυχία, ο Sébastien Ogier εδραιώνει τη δεύτερη θέση του στη λίστα των νικών του WRC, ήδη πολύ μπροστά από τον Marcus Gronholm και τις 30 νίκες του… αλλά ακόμα μακριά από τον Sébastien Loeb , ακόμα πολύ μπροστά με τις 80 πρώτες του θέσεις. Διασκεδαστικό στατιστικό: ο Γάλλος έχει περισσότερες νίκες από  τους Thierry Neuville , Ott Tänak , Kalle Rovanperä και Elfyn Evans μαζί (59 νίκες μεταξύ τους).

Sébastien Ogier WRC : Από την πρώτη του νίκη στο WRC, κατά τη διάρκεια του Ράλι Πορτογαλίας του 2010, ο Sébastien Ogier δεν έχει περάσει ούτε μια χρονιά χωρίς νίκη, με αξιοσημείωτη εξαίρεση το 2012, όπου οδήγησε στην κατηγορία S2000 (πρόγονος του WRC2) με Skoda Fabia. Η πιο παραγωγική του σεζόν ήταν αυτή του 2013, χρονιά του πρώτου παγκόσμιου τίτλου του, με 9 νίκες σε 13 ράλι.

Όπως κάθε καλός οδηγός, ο Sébastien Ogier έχει τα αγαπημένα του ράλι: ανάμεσα στις 60 νίκες του, το Gapençais έχει πολλά ρεκόρ σε διάφορα αγωνίσματα, έξι για την ακρίβεια (9 νίκες στο Μόντε Κάρλο, 7 στο Μεξικό, 6 στην Πορτογαλία, 5 στο Grande- Βρετάνη, 4 στη Σαρδηνία και 2 στην Αλσατία). Συνολικά, ο οδηγός της Toyota κέρδισε 20 διαφορετικά ράλι κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Πάνω από όλα, οι Habs πέτυχαν τον άθλο να κερδίσουν με τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές στην καριέρα τους στο WRC και έγιναν παγκόσμιοι πρωταθλητές με τρεις από αυτούς (Volkswagen μεταξύ 2013 και 2016, Ford το 2017 και 2018, Toyota το 2020 και το 2021). Μόνο με τη Citroën ο 40χρονος οδηγός δεν κέρδισε ποτέ τον παγκόσμιο τίτλο, παρά τις 10 νίκες με τη μάρκα.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα