Euro 2024: Χάθηκε το όνειρο για την Γερμανία - H Εθνική «λύγισε» στα πέναλτι (4-2)

Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε στα πέναλτι από την Γεωργία. Χωρίς γκολ στην κανονική διάρκεια και την παράταση. Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα. Μάχη μέχρι τελικής πτώσης έδωσε η Εθνική Ελλάδος, η οποία όμως δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε απο την Γεωργία στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2, χάνοντας την πρόκριση για την…

H Εθνική μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη από την γεωργία στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να πιέζει ψηλά και να επιτίθεται κυρίως απ' τα δεξιά χωρίς

όμως να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ έμοιαζε ακούραστο, καθώς βρισκόταν στο μισό γήπεδο και προσπαθούσε συνεχώς να βρει τρόπο για να περάσει την μπάλα στα περιοχή.

Έχοντας με το μέρος της το ποσοστό κατοχής της μπάλας, η Ελλάδα συνέχιζε να δείχνει την πρόθεσή της για το γκολ, όμως το μεγάλο της θέμα ήταν η τελική πάσα για την δημιουργία του. Η Γεωργία προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση σε μερικές περιπτώσεις, όμως η άμυνα της «γαλανόλευκης» σταμάτησε κάθε φάση.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί γκολ, με αποτέλεσμα ο αγώνα να οδηγηθεί στην παράταση.

Η Εθνική Ελλάδος βρέθηκε μερικά… εκατοστά από το γκολ στο 101’ όταν μετά το κόρνερ του Τσιμίκα από τα αριστερά ο Μαυροπάνος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Γεωργία απάντησε με τον Κβαρατσχέλια, όταν μετά το λάθος του Μαυροπάνου, ο Μικαουτάτζε πήρε την μπάλα και βγήκε στα δεξιά πασάροντας στον «Κβαρα» ο οποίος σούταρε με την πρώτη επαφή. Όμως την μπάλα σταμάτησε με το πόδι ο Βλαχοδήμος στο 104’ κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Το δοκάρι του Μαυροπάνου:

Η απόκρουση του Βλαχοδήμου:

Ακόμη και μετά την παράταση δεν σημειώθηκε γκολ με αποτέλεσμα ο αγώνας να κριθεί στα πέναλτι. Εκεί η Γεωργία ήταν πιο εύστοχη και κατάφερε να επικρατήσει με 4-2, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για το Euro 2024 της Γερμανίας.

Δείτε την διαδικασία των πέναλτι:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

«Παίζαμε 60.000 εναντίον 11»

Μετά την λήξη της αναμέτρησης ο Γεωργιανός άσσος, Χβίτσα Κβαρατσχέλια, μίλησε για την αναμέτρηση εκθειάζοντας την μαχητικότητα των Ελλήνων παικτών. Αναλυτικότερα είπε; «Ήταν δύσκολο, επειδή παίξαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε σε κάθε στιγμή. Πιέζαμε για 120 λεπτά. Είναι μια φανταστική μέρα. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Πριν από τον αγώνα είπα στα παιδιά ότι παίζαμε 60.000 εναντίον 11. Το είδατε. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους που μας υποστήριζαν για 120 λεπτά. Ευχαριστώ. Τα καταφέραμε και πάμε στο επόμενο επίπεδο. Όλοι οι παίκτες είναι ήρωες, όχι μόνο σήμερα. Είναι μέρος αυτού που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια».

Σχετικά με την ποιότητα του ρόστερ της «γαλανόλευκης», είπε: «Η Ελλάδα έχει κορυφαίους παίκτες. Ίσως την επόμενη φορά θα πάνε εκείνοι, επειδή είναι καλή ομάδα. Καλή τύχη. Ήταν καλοί. Ίσως την επόμενη φορά νικήσουν».

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα