Πιστοποιητικό νόσησης: Τεράστια αλλαγή με την ημερομηνία λήξης

Εναρμόνιση των πιστοποιητικών και αλλαγή στην ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης.Ο οδικός χάρτης και τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της πανδημίας έχουν ήδη διαρρεύσει, ωστόσο, τίποτα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Σήμερα, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε ότι θα αλλάξει…

Υπενθυμίζεται ότι το ΦΕΚ που είχε εκδοθεί στις 19 Φεβρουαρίου του 2022 ανέφερε για το πιστοποιητικό νόσησης:

«Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες

μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο, με την επιφύλαξη του επόμενου εδαφίου. Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν έως και τις 4.12.2021 διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες ανεξαρτήτως του εάν αυτά εκδόθηκαν κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).»

Ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού με τρεις δόσεις δεν λήγει, ενώ για όσους έχουν κάνει δυο δόσεις λήγει στο επτάμηνο. Εάν εφαρμοστεί η πρόταση της Κομισιόν, το πιστοποιητικό εμβολιασμού με δύο δόσεις θα πάρει παράταση δύο μηνών και θα λήγει στο 9μηνο.

Η ημερομηνία λήξης για όλα τα πιστοποιητικά σήμερα Όσοι έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου και έχουν περάσει 7 μήνες λήγει το πιστοποιητικό τους και θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Με τρεις δόσεις εμβολίου δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό νόσησης έληγε στο τρίμηνο, αλλά αυτό θα αλλάξει και η ημερομηνία λήξης θα είναι στο εξάμηνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιστοποιητικό, Τεράστια,pistopoiitiko, terastia