Μανταρίνι ένας διατροφικός θησαυρός και 6 συνταγές με μανταρίνι που πρέπει να δοκιμάσεις

21:30 17/11/2020 - Πηγή: Argiro

Μανταρίνι, ένα πολύτιμο φρούτο τόσο για την πλούσια διατροφική του αξία όσο και για το μοναδικό του άρωμα και γεύση.

Το μανταρίνι είναι ένας διατροφικός θησαυρός, είναι το φρούτο της μακροζωίας με τα μεθυστικά αρώματα.

Πρωτοεμφανίστηκε 3.000 χρόνια πριν, στην Κίνα.

Στη χώρα μας φύονται πολλά είδη μανταρινιών με αξεπέραστη την χιώτικη ποικιλία που έχει έντονο άρωμα και γλυκιά γεύση.

Από το μανταρίνι αξιοποιούμε τα πάντα στην κουζίνα, ακόμα και τη φλούδα με το θεσπέσιο άρωμα. Τα αιθέρια έλαια του μανταρινιού δίνουν μοναδικά αρώματα στην

κουζίνα μας.

Το μανταρίνι, όταν κρυώνει ο καιρός είναι στα καλύτερα του. Από τέλη Οκτώβρη και για δυο μήνες ακόμα, περίπου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, έχουμε το μεθυστικό άρωμα του να δίνει ζωή σε χυμούς, λικέρ, κέικ, πίτες φαγητά και σαλάτες.

Συνταγές με μανταρίνι που σου μένουν αξέχαστες και πρέπει να τις δοκιμάσεις οπωσδήποτε!Φτιάξε μια μανταρινάδα, ένα συμπυκνωμένο χυμό μανταρινιού για να έχεις το άρωμα του όλο το χρόνο σε δροσερά ποτάΜανταρινάδα / Πορτοκαλάδα σπιτική συμπυκνωμένη: Δείτε τη συνταγή Αυτά τα σοκολατάκια με μανταρίνι θα σου μείνουν αξέχασταΣοκολατάκια με καρύδι και μανταρίνι: Δείτε τη συνταγή εδώ!Γλυκό κουταλιού μανταρίνι γιατί αυτό το άρωμα και αυτή η γεύση, είναι το κάτι άλλο. Έχει μακριά επίγευση και για ώρες αφήνει τα ίχνη του στον ουρανίσκοMανταρίνι γλυκό του κουταλιού: Δείτε τη συνταγή Αν αγαπάς την πορτοκαλόπιτα, τότε με αυτή τη συνταγή θα παραμιλάς! Από τα πιο ωραία σιροπιαστά γλυκά αυτή η χιώτικη μανταρινόπιταΧιώτικη μανταρινόπιτα: Δείτε τη συνταγή εδώ! Πολύ ιδιαίτερο λικέρ – ένας μοναδικός τρόπος για να γεύεστε το άρωμα του μανταρινιού όλη τη χρονιά!Λικέρ μανταρίνι: Δείτε τη συνταγή εδώ!Η μαρμελάδα μανταρίνι είναι από τις πολύ αγαπημένες μου. Να τη φτιάξεις οπωσδήποτε! Το άρωμά της και η γεύση της είναι θεσπέσιαΜαρμελάδα μανταρίνι: Δείτε τη συνταγή εδώ!

The post Μανταρίνι ένας διατροφικός θησαυρός και 6 συνταγές με μανταρίνι που πρέπει να δοκιμάσεις appeared first on Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα