Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού και ρεβίθια
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (500γρ.) λινγκουίνι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι αλάτι
2 φλ. ρεβίθια
¼ φλ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 βαζάκι (190γρ.) πέστο βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την προηγούμενη, βάζετε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα και βράζετε τα ρεβίθια για 10 λεπτά. Ρίχνετε μπόλικο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ. Την επομένη, στραγγίζετε τα ρεβίθια, τα βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε
Σε μία κατσαρόλα βάζετε 3 λίτρα νερό να ζεσταθούν. Όταν κοχλάσει το νερό, βάζετε το 1 κουταλάκι αλάτι και το ζωμό. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα λινγκουίνι. Αφήνετε το νερό να κοχλάσει ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά.
Σουρώνετε τα μακαρόνια (κρατάτε 1 φλιτζάνι από το ζωμό) και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το πέστο, τα ρεβίθια και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί προσθέτετε και το ζωμό που κρατήσατε.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού και ρεβίθια
- Φασόλια γίγαντες με κατσικίσιο τυρί στον φούρνο
- Σαλάτα με σιτάρι, φακές και τσιπς με πάστα ελιάς
- Μελιτζάνες με πικάντικη φάβα
- Ρυζοπίλαφο Με Κυδώνια
- Γαρίδες Ριζότο με Κάρυ
- Καλαμάρια στο τηγάνι και Σαλάτα με Φασόλια Μαυρομάτικα
- Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι
- Σιροπιαστό γλυκό µε άρωµα πορτοκάλι
- Μύδια μαρινιέρ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Παλαμίδα μουρέλα στο φούρνο
- Bundt cake πορτοκάλι
- Αγκινάρες τουρσί
- Φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες και μανιτάρια
- Φαλάφελ από παντζάρι µε πράσινο χούµους
- Kάρι µε λουβιά και πατάτες
- Νάγκετ κοτόπουλου στο φούρνο
- Καθαρά Δευτέρα: Σημασία, έθιμα και γεύσεις
- Live μαγειρική και γευσιγνωσία
- Κοχύλια με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικο