Ρολό red velvet με frosting λευκής σοκολάτας

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Κόκκινο είναι το χρώμα του έρωτα. Σε όλες τις αποχρώσεις και τις εντάσεις, από απαλό ροζ ως βαθύ κόκκινο. Στις ίδιες αποχρώσεις θα φτιάξουμε και τα γλυκά του Αγίου Βαλεντίνου δημιουργώντας ένα ρολό από αφράτο κατακόκκινο παντεσπάνι γεμισμένο με ένα λευκό σαν σύννεφο frosting.

ΥλικάΓια το ρολό130 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις3 κουτ.
σούπας κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο1 κουτ. γλυκού κοφτή μαγειρική σόδα1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ1/2 κουτ. γλυκού αλάτι165 γρ. ζάχαρη άχνη4 μεγάλα αυγά ή 5 μέτρια2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο3 κουτ. σούπας ξινόγαλο ή κεφίρ1 κουτ. γλυκού ξύδι λευκό1 κουτ. γλυκού υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάστα1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΓια το frosting200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου225 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα225 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένηΓια τη διακόσμησηΖάχαρη άχνηΦράουλες ή βατόμουρα

ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος και την λαδώνουμε με πινέλο.Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το λάδι, το ξινόγαλα, το ξύδι, την κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και την βανίλια.Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε στο ταψί που ετοιμάσαμε και απλώνουμε να πάει παντού.Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο και ξεφουρνίζουμε. Όσο είναι ακόμα ζεστό το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα καθαρό φύλλο λαδόκολλας πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Ξεκολλάμε απαλά την λαδόκολλα που ψήθηκε και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό μαζί με την νέα λαδόκολλα. Τοποθετούμε σε σχάρα και σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.Για το frosting, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Ενώνουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα ανακατεύοντας μέσα σε ένα μπολ με αβγογδάρτη. Προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τελευταία την άχνη ζάχαρη ρίχνοτάς τη σταδιακά από σουρωτήρι κι ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα λείο ομοιογενές μείγμα.Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και αλείφουμε ομοιόμορφα με το μισό τουλάχιστον frosting. Ρολάρουμε ξανά το παντεσπάνι και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 45 λεπτά πριν το σερβίρουμε.Αλείφουμε με το υπόλοιπο frosting και διακοσμούμε με φράουλες ή βατόμουρα και άχνη ζάχαρη πριν σερβίρουμε.

The post Ρολό red velvet με frosting λευκής σοκολάτας appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα