Formula 1: Αυτό είναι το grid του Grand Prix της Ίμολα

Η θρυλική Ίμολα φιλοξενεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια.

Μετά τις συναρπαστικές κατατακτήριες δοκιμές, περιμένουμε έναν εξίσου ενδιαφέροντα αγώνα, σε αυτούς τους 63 γύρους στο μήκους 4909m. ιταλικό σιρκουί.

Ο Max Verstappen έκανε το 7 στα 7 για φέτος, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο σερί σε ξεκίνημα σεζόν που είχε κάνει το 1993 ο Alain Prost.

Δίπλα του θα έχει μία McLaren, όμως αυτή δεν θα είναι του Oscar Piastri.

Ο Αυστραλός τιμωρήθηκε για ένα συμβάν στο πρώτο μέρος των κατατακτήριων (Q1), όπου βρέθηκε στο διάβα του Kevin Magnussen καταστρέφοντας τον γρήγορο γύρο του οδηγού της Haas. Αυτό ανάγκασε τους αγωνοδίκες να του επιβάλλουν ποινή 3 θέσεων στο grid.

Έτσι, στην πρώτη θέση θα βρεθεί η άλλη McLaren με τον Lando Norris ενώ η δεύτερη σειρά του grid θα ανήκει στις δύο Ferrari που πλέον εκκινούν μπροστά από τον Piastri.

Η επόμενη τετράδα αφορά εναλλάξ τους οδηγούς των Mercedes-AMG και RB ενώ η μεγάλη απογοήτευση των κατατακτήριων, ο Sergio Perez της Red Bull Racing, θα εκκινήσει μόλις ενδέκατος.

Αναλυτικά το grid:

Το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια θα μεταδοθεί LIVE από το ΑΝΤ1+. Στις 15.00 θα ξεκινήσει το Formula 1 Show με πληθώρα αποκλειστικών θεμάτων και όσα κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1+ στο πλαίσιο της αποστολής στην Ίμολα με τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Στις 16.00 σβήνουν τα κόκκινα φώτα ενώ η μάχη στην Ιταλία θα μεταδοθεί και από τον ΑΝΤ1, ετεροχρονισμένα, με «εκκίνηση» στη μετάδοση στις 16.30.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα