Η Honda θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία από την Formula 1 στα ηλεκτρικά της

Μπορεί έως τώρα να συνδέαμε τους αγώνες (και ειδικά τη Formula 1) με τεχνολογίες που περνούσαν στο δρόμο και αφορούσαν επιδόσεις και ασφάλεια. Αυτό τώρα αλλάζει.

Η Honda θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία που έχει αναπτύξει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με στόχο να κρατήσει χαμηλά το βάρος των ηλεκτρικών της οχημάτων. Με στόχο «δίαιτα» που μπορεί να φτάνει και τα 110 κιλά!

Τα παραπάνω αποτελούν μονόδρομο γιατί η ιαπωνική εταιρεία

κάθε άλλο παρά διαπρέπει σε αυτή την κατηγορία. Ετοιμάζει όμως επίθεση, με συνολικά 7 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Αυτά θα εξελιχθούν από το μηδέν, θα είναι διαφόρων μεγεθών και θα αποτελέσουν μέλη της εν τη γενέσει οικογένειας «O Series». Κι όλα θα επωφεληθούν από όσα γίνονται στις πίστες του κόσμου.

Πως; Με ελαφρύτερα σασί, νέους, μικρότερων διαστάσεων ηλεκτροκινητήρες που θα δανείζονται τεχνολογία από την F1 και πιο αποδοτική διάταξη των μπαταριών. Αυτές πλέον θα βρίσκονται στο κέντρο των EV οχημάτων της Honda, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους και βελτιώνοντας την οδηγική εμπειρία.

Όλα τα μοντέλα της «O Series» αναμένεται να έχουν αυτονομία που θα φλερτάρει με τα 500 χιλιόμετρα κι όλα αυτά, δίχως να ευνουχίζει την οδηγική εμπειρία.

Εφαλτήριο αυτής της «επίθεσης» θα είναι το 2026, με το εμπορικό λανσάρισμα της νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων της Honda να ξεκινά την εμπορική της πορεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προτού τη δούμε και στην Ευρώπη.

Η εν λόγω «οικογένεια» οχημάτων θα αφορά αρχικά ένα compact SUV, ένα μεσαίου μεγέθους SUV κι ένα sedan που θα μας συστηθούν σε μία διετία. Το 2027 θα δούμε ένα μεγαλύτερων διαστάσεων με τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ το 2028 ακόμα compact SUV. Και μέχρι το 2030, θα δούμε άλλα δύο μοντέλα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα