Ντεμπούτο στο Goodwood θα κάνει το πρώτο hypercar της Red Bull

Αν και οτεχνικός διευθυντής της Red Bull Racing αποχωρεί το 2025, μετά από 18 χρόνιακαι 13 πρωταθλήματα, αυτό δεν σημαίνει πως το project του νέου hypercar, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί.

Ο Adrian Newey λοιπόν φεύγει, όμως το RB17 παραμένει στο τραπέζι και μάλιστα θα αποκαλυφθείφέτος στο Goodwood Festival,

που πραγματοποιείται τον ερχόμενο Ιούλιο.Σύμφωνα με μια δήλωσή του, «Τα τελικά στάδια της εξέλιξης του αυτοκινήτουβρίσκονται μπροστά μας. Και για υπενθύμιση, όσος χρόνος μου απομένει στηνομάδα, θα αφιερωθεί εκεί».

Τούτο έχειεπιβεβαιώσει εξάλλου και η ίδια η Red Bull. Το RB17 αφορά ένα όχημα, που θα έχει αποκλειστική χρήσηστην πίστα. Οι πληροφορίες μιλούν για 1.000 ίππους από έναν V10 κινητήρα, ο οποίος θα στροφάρει έως τις 15.000σ.α.λ.! Ταυτόχρονα, ένας ηλεκτροκινητήρας θα συνδράμει με επιπλέον 200ίππους.

Τοσυγκεκριμένο αυτοκίνητο υπολογίζεται να ζυγίζει κάτω από 910 κιλά καισύμφωνα με τις προβλέψεις, θα ανταγωνίζεται σε χρόνους, ένα μονοθέσιο της Formula 1. Η μέγιστη καθοδική δύναμη στα 240 χλμ./ώρα θαείναι 1.700 κιλά, ενώ στα 190 χλμ./ώρα ξεπερνά τα 900 κιλά.Η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει 50 μονάδες από το RB17, με την τιμή για κάθε ένα από αυτά να κυμαίνεται στα 5,9εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα