Οι “σκοτεινοί ιππότες” των 1.900 ίππων από την Pininfarina

Τα ηλεκτρικά hypercars της Automobili Pininfarina, Battista και B95, μεταμορφώνονται με δύο εκδόσεις εμπνευσμένες από τη ζωή του κινηματογραφικού, εκκεντρικού επιχειρηματία Bruce Wayne. Του περίφημου Batman.

Η ζωή στο Gotham City πρόκειται να γίνει ακόμα πιο “σκοτεινή”, με τα δύο ηλεκτρικά stealth της Automobili Pininfarina σε συνεργασία με τη Wayne Enterprises. Δεν είναι πλάκα: υπάρχει όντως

εταιρεία με το όνομα Wayne Enterprises, που παράγει υπερπολυτελή προϊόντα εμπνευσμένα από τον κόσμο του Batman της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Warner Brothers.

Από τη συνεργασία της Automobili Pininfarina με τη Wayne Enterprises, λοιπόν, προέκυψαν τέσσερις εξειδικευμένες και φυσικά περιορισμένων αντιτύπων εκδόσεις των ηλεκτρικών hypercars της πρώτης, Battista και Β95, που απευθύνονται σε πελάτες με πορτοφόλια φουσκωμένα όσο του Master Wayne.

Η Battista hyper GT των 1.877 ίππων και των 2,8 εκατομμυρίων ευρώέχει ήδη τις εξειδικευμένες εκδόσεις Battista Anniversario και Edizione, η οποία είναι αφιερωμένη στον πρώτο πρωταθλητή της ιστορίας της Formula 1, Nino Farina. Τον περασμένο μήνα σε αυτές προστέθηκε και η Battista Reversario, με επιτάχυνση 0-96 km/h σε 1,79 δευτερόλεπτα.

Η B95 Barchetta είναι ένα ανοιχτό hypercar που φέρει τον τίτλο του πιο ακριβού ηλεκτρικού αυτοκινήτου του πλανήτη - κάτι που σίγουρα θα έμοιαζε ελκυστικό για τον εκκεντρικό Bruce Wayne. Ειδικά τώρα, που και τα δύο παραπάνω αυτοκίνητα απέκτησαν τις ειδικές εκδόσεις της συνεργασίας της DC Comics και της Warner Brothers, με την Automobili Pininfarina.

Οι δύο αυτές εκδόσεις της Battista hyper GT και της B95 Barchetta έχουν τις ταιριαστές ονομασίες Dark Knight και Gotham. Όπως είπε ο επικεφαλής σχεδιαστής της Pininfarina, Dave Amantea, ήταν μια ονειρική εργασία για την ομάδα του ο σχεδιασμός των hypercars με πηγή έμπνευσης τον Bruce Wayne και τη σκοτεινή του πλευρά με τη στολή του Batman.

Τα δύο συν δύο αυτά μοντέλα μοιράζονται ακριβώς τα ίδια ηλεκτρικά μέρη, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας ιόντων-λιθίου των 120kWh και των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που μαζί αποδίδουν 1.877 ίππους - καθιστώντας τις Battista και Β95 ταχύτερες σε επιτάχυνση από μία Formula 1.

Οι προσθήκες των εκδόσεων αυτών είναι κυρίως αισθητικές, και περιλαμβάνουν γραφικά της Wayne Enterprises στις οθόνες τους, καθώς και αλληλεπίδραση μέσω φωνητικών εντολών με τη φωνή του πιστού βοηθού και οικονόμου του Bruce Wayne, Alfred Pennyworth - που υποδύεται στις τελευταίες ταινίες του Batman ο Michael Caine.

Παράλληλα, οι εκδόσεις αυτές διαθέτουν και αρκετά επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα στο αμάξωμά τους, όπως ανθρακονημάτινους αεραγωγούς στο ρύγχος και πτερύγια στην ουρά για τη βελτίωση της παραγωγής άντωσης. Ακόμη, η οροφή είναι νέα, διαφοροποιημένη στη σχεδίαση και κατασκευασμένη από γυαλί.

Το αμάξωμα συμπληρώνεται από αυτοκόλλητα της Wayne Enterprises στις ποδιές και στην οροφή, ενώ όλα τα μοντέλα διαθέτουν και μια ειδική πλακέτα των αποκλειστικών αυτών εκδόσεων στο αλουμινένιο τους σασί καθώς και στις πόρτες, εμπνευσμένα από τον Bruce Wayne.

Το εσωτερικό είναι καλυμμένο εξ ολοκλήρου από μαύρο Alcantara και μαύρο δέρμα, με πολλές χρυσού χρώματος λεπτομέρειες και φυσικά με το έμβλημα της Wayne Enterprises. Οι εκδόσεις Dark Knight έχουν το γυαλιστερό μαύρο χρώμα Nero Profondo, οροφή σε Nero Torino ‘Goccia’ και κεραμικές ζάντες σε χρώμα Glorioso.

Όσο για τις εκδόσεις Gotham, που εκφράζουν την πιο ευγενή και αριστοκρατική εικόνα του Bruce Wayne όταν είναι ντυμένος με το κοστούμι του μεγιστάνα του Gotham, είναι βαμμένες με το γυαλιστερό χρώμα Argento Vittorio, με την ίδια οροφή Nero Torino Goccia, και διαθέτουν στην ουρά τους φωτιζόμενο, αλουμινένιο το σήμα 'F' της εταιρείας.

Oι τροχοί της έκδοσης αυτής έχουν διάσταση 20'' εμπρός και 21'' πίσω, με γυαλιστερό μαύρο χρωματισμό Prezioso Evoluzione και ματ μαύρο εσωτερικό δακτύλιο. Το εσωτερικό της Gotham είνι αντίστοιχο με της Dark Knight, με εξειδικευμένες ραφές των δερμάτινων επενδύσεων.

Η Automobili Pininfarina έχει γωνστοποιήσει ότι θα κατασκευάσει όσες από τις ειδικές εκδόσεις αυτές των Battista και Β95 παραγγελθούν, που δεν θα είναι και πολλές αν κρίνουμε από τις τιμές τους. Η πιο “προσιτή” είναι η Battista Dark Knight και Gotham, που τιμάται 3.400.000 ευρώ, ενώ οι B95 Dark Knight και Gotham κοστίζουν 4,9 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα