Το κόλπο που κοστίζει 0,5 ευρώ για αόρατο παρμπρίζ -Τι χρειάζεσαι από την κουζίνα σου

Κι όμως δύο υγρά που μπορεί να βρει κανείς στην κουζίνα του σπιτιού του μπορούν να δώσουν την οικολογική λύση στον καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου του.

Η αφρικάνικη σκόνη, η γύρη και τα λοιπά σωματίδια που αιωρούνται, σε συνδυασμό με τον άστατο καιρό (συχνές βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας) αποτελούν ένα… εκνευριστικό -και επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια- κοκτέιλ για οποιονδήποτε οδηγό αυτοκινήτου, ένα κοκτέιλ, το οποίο ειδικά αυτούς τους μήνες εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα.

Με όλα αυτά τα σωματίδια στον αέρα έστω

και μια σύντομης διάρκειας βροχόπτωση είναι ικανή να κάνει στην κυριολεξία χάλια ολόκληρο το αυτοκίνητο και ακόμη περισσότερο τα παρμπρίζ και τα πλαϊνά τζάμια με τα τελευταία να μην μπορούν να καθαριστούν από το πλυστικό σύστημα του παρμπρίζ.

Αν δεν θέλετε να ξοδεύετε χρήματα σε πλυντήρια αυτοκινήτου κάθε τρεις και λίγο αλλά και να αναπληρώνετε το καθαριστικό υγρό του πλυστικού συστήματος με αυτή τη συχνότητα υπάρχει ένας ανέξοδος και άκρως οικολογικός τρόπος για να καθαρίσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου σας, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται μέσα στην κουζίνα σας.

Συγκεκριμένα αυτά που χρειάζεστε είναι ένα άδειο και καθαρό μπουκάλι σπρέι, ένα πανάκι μικροϊνών (ιδανικά πανάκι καθαρισμού τζαμιών), νερό και λευκό ξίδι.

Στο μπουκάλι σπρέι αναμιγνύετε το ξίδι με το νερό σε αναλογία 1:10, δηλαδή ένα μέρος ξίδι και 10 μέρη νερό. Μπορείτε να αραιώσετε και λιγότερο το ξίδι, με την αναλογία να φτάνει ακόμη και το 1:4.

Αφού καταβρέξετε το παρμπρίζ ή όποιο άλλο από τα τζάμια του αυτοκινήτου σας, ψεκάζετε το μίγμα από πάνω προς τα κάτω και έπειτα σκουπίζετε με το πανάκι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλα από εφημερίδα.

Έτσι χρησιμοποιώντας τα παραπάνω μπορείτε να καθαρίσετε εξωτερικά τα τζάμια του αυτοκινήτου σας πολύ οικονομικά και χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον με χημικά αλλά ούτε και την τσέπη σας με επιπλέον έξοδα.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα