Ελβετία: Ηλεκτρικά και ξερό ψωμί…ζητάνε ακτιβιστές – Πέταξαν πορτοκαλί χρώμα σε Porsche

10:20 11/4/2024 - Πηγή: Caroto

Τέσσερις ακτιβιστές ψέκασαν πορτοκαλί χρώμα αντιπροσωπεία της Porsche στη Λωζάνη για να «απελευθερώσουν την Ελβετία από τα αυτοκίνητα που κάνει χρήση ορυκτών καυσίμων», αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε τη χώρα των Άλπεων για κλιματική αδράνεια.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο τέσσερα λεπτά αργότερα και προχώρησε σε συλλήψεις, χωρίς να τους συλλάβει, αναφέρει το δελτίο τύπου.
Η

νέα εκστρατεία ακτιβιστών για το κλίμα καλεί την Ελβετία να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα από το 2025 και να επενδύσει μαζικά στην ήπια κινητικότητα και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

“Τον Μάρτιο του 2023, το κοινοβούλιο αρνήθηκε να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων. Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης. Ένα παράδειγμα μεταξύ άλλων, που δείχνει τέλεια την “κλιματική αδράνεια της Συνομοσπονδίας και την αποτυχία της να προστατεύσει τον πληθυσμό της», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Ακτιβιστές από το Liberate Switzerland αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τις μη βίαιες ενέργειες τις επόμενες ημέρες και όλο τον Μάιο, επιβεβαιώνοντας ότι «η αντίσταση των πολιτών είναι το σημάδι μιας ζωντανής και υγιούς δημοκρατίας».

«Σε χώρες όπως η Ελβετία, που βρίσκονται ενώπιον διεθνών δικαστηρίων λόγω της ανεπαρκούς πολιτικής τους για το κλίμα, είναι επίσης θεμιτό να πιέσουμε την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού της», υποστηρίζουν επίσης.

The post Ελβετία: Ηλεκτρικά και ξερό ψωμί…ζητάνε ακτιβιστές – Πέταξαν πορτοκαλί χρώμα σε Porsche appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα