Κακοκαιρία Elias: Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους της Λαμίας – Η στάθμη του Σπερχειού έφτασε στον δρόμο – Δείτε βίντεο

Πάρα πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει σε αρκετές περιοχές της χώρα η κακοκαιρία Elias, και μια από αυτές είναι και η Φθιώτιδα.

Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον Σπερχειό ποταμό, η κατάσταση εδώ και ώρες είναι ανησυχητική με την βροχόπτωση να εντείνεται και τα πράγματα να δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση η στάθμη του νερού έχει φτάσει σχεδόν ίσα με το οδόστρωμα στην περιοχή του Φραντζή από πληροφορίες του lamianow.gr.

Παράλληλα, πρόβλημα δημιουργήθηκε νωρίτερα στην περιοχή των Μεξιατών από το ρέμα Κάκκαβος

ωστόσο αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο ζήτημα έχει διευθετηθεί.

Την ίδια ώρα στη νέα γέφυρα στο Κωσταλέξι η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει με αποτέλεσμα αυτός να σπάει σε διπλανά χωράφια αφού φερτές ύλες και κορμοί έχουν συσσωρευτεί στο σημείο εμποδίζοντας την ροή των υδάτων.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται στην περιοχή του κόμματος αφού η στάθμη του Σπερχειού ποταμού είναι περίπου 90 πόντους πριν την υπερχείλιση των αναχωμάτων που υπάρχουν.

Κομβικό σημείο είναι το τι θα γίνει περίπου στις 7:00 το απόγευμα όπου υπολογίζεται ότι θα φτάσουν θα φτάσουν στην περιοχή τα νερά των χειμάρρων από τη Δυτική Φθιώτιδα και στην Ορεινή Ευρυτανία και την Οίτη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το μεγάλο στοίχημα είναι να μην καταρρεύσουν τα αναχώματα ώστε το νερό να υπερχειλίσει οριακά αλλά να μην πνίξει το Κόμμα και άλλες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Elias, Ώρες, Λαμίας –, Σπερχειού, – Δείτε,kakokairia Elias, ores, lamias –, spercheiou, – deite