Πολιτική σύγκρουση με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, με κόμματα και υποψηφίους να τρέχουν στο κυνήγι της ψήφου. Το θέμα που κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι άλλο από αυτό της ακρίβειας, αφού η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες της ΕΕ όσον αφορά τις τιμές των τροφίμων.

«Υπάρχει θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί»
«Δεν είναι ένα θέμα που λύνεται από τη μία ημέρα στην άλλη και αυτές οι πρακτικές που εφαρμόζουν οι πολυεθνικές δεν είναι

παράνομες, οπότε θέλουμε να αναδείξουμε το θέμα σε ευρωπαϊκό και να έχουμε πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Αυτήν την στιγμή υπάρχει μια καταχρηστική συμπεριφορά από τις εταιρίες αυτές, πρέπει κάτι να γίνει. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο, αντιλαμβανόμαστε ότι το μείζον θέμα αυτήν την στιγμή είναι η ακρίβεια, λαμβάνονται μέτρα. Υπάρχει θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

«Η ΝΔ δεν κάνει τίποτα για την πάταξη της αισχροκέρδειας»
Από την πλευρά της, και αναφερόμενη στην ακρίβεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, σημειώνει:

«Υπάρχει μια τεράστια αδικία, πιέζονται διαρκώς οι φορολογούμενοι με φόρους. Βλέπουμε και ακούμε τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της ΝΔ να διατείνουν ότι προσπαθούν να καταπολεμήσουν την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια με τη δήθεν επιστολή του πρωθυπουργού».

Όπως λέει η ίδια:

«Η ΝΔ κυβερνάει 5 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως εμείς επιμένουμε».

«Είναι θέματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί»
«Αυτά είναι θέματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και καιρό», λέει από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου.

«Αυτά τα πράγματα δεν τα κάνουν τελευταία στιγμή. (…) Το να ανεβάζεις φορολογικούς συντελεστές, το μόνο που κάνεις είναι να δημιουργείς ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα».

Οι τρεις τους αντιπαρατέθηκαν και για την υγειονομική περίθαλψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα