Madison VR | Review

Όταν κυκλοφόρησε το 2022, το Madison απέκτησε γρήγορα το φανατικό κοινό του λόγω της ατμόσφαιράς του, με αρκετούς να το αναγάγουν ως το πιο τρομακτικό game που έχει βγει. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, όταν ήρθε η ώρα για να κάνουμε το playthrough μας στην έκδοση για το PlayStation VR 2, προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για το τι θα βιώσουμε σε περίπτωση που η μεταφορά από “flat” σε VR είχε γίνει σε υψηλό επίπεδο.

Στο Madison VR λοιπόν, αναλαμβάνουμε τον ρόλο

του Luca, ξυπνώντας καλυμμένοι με αίμα σε ένα κλειδωμένο σκοτεινό δωμάτιο ενός σπιτιού, με κάποιον να χτυπάει μανιακά την πόρτα από έξω. Αυτό που καταλαβαίνουμε από την πρώτη στιγμή είναι πως κάτι τραγικό έχει συμβεί, και ως πρωταγωνιστές αναλαμβάνουμε να εξερευνήσουμε τους χώρους του σπιτιού μαζεύοντας στοιχεία, ώστε να μάθουμε τα γεγονότα που μας οδήγησαν στην τωρινή κατάσταση.

Χωρίς να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες όσον αφορά το σενάριο – για ευνόητους λόγους – θα αρκεστούμε στο να αναφέρουμε ότι η πλοκή έχει ενδιαφέρον, εξελίσσεται με καλό ρυθμό, και μας κράτησε για τις 7 με 8 ώρες που χρειαστήκαμε μέχρι να δούμε τους τίτλους του τέλους.

Το gameplay του τίτλου περιστρέφεται γύρω από τα puzzles που καλούμαστε να λύσουμε. Στη διάθεσή μας έχουμε διάφορα αντικείμενα που βρίσκουμε κατά το playthrough μας, καθώς και μια instant κάμερα, με την οποία τραβάμε φωτογραφίες στο περιβάλλον για να αποκαλυφθούν στοιχεία και όχι μόνο. Το γεγονός ότι οι developers επέλεξαν να μην δώσουν κάποιο όπλο στον κεντρικό χαρακτήρα, σε συνδυασμο με την ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει, μας προκάλεσε ένα συναίσθημα αδυναμίας και ανασφάλειας, αφού δεν είχαμε τρόπο να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, εντείνοντας με αυτό τον τρόπο το τρομακτικό στοιχείο του τίτλου.

Τα puzzles στην πλειοψηφία τους δεν είναι μεγάλης δυσκολίας, αφού με λίγη προσοχή, φαντασία και σωστή συλλογή στοιχείων ή αντικειμένων λύνονται. Μελανό σημείο αποτελεί το inventory σύστημα, μιας και έχουμε στη διάθεσή μας περιορισμένο αριθμό αντικειμένων που μπορούμε να κουβαλάμε, αφήνοντας τα υπόλοιπα σε χρηματοκιβώτιο που χρησιμοποιείται ως stash. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση, ώστε να αποφύγουμε το άσκοπο backtracking.

Στον τεχνικό τομέα, το Madison VR είναι από τα πιο “καθαρά” παιχνίδια που έχουμε δει στο PlayStation VR 2. Τα περιβάλλοντα αποδίδονται εξαιρετικά, οι φωτισμοί συμβάλουν τα μέγιστα στην τρομακτική ατμόσφαιρα, καθιστώντας κάποια jump scares αρκετά αποτελεσματικά.

Όσον αφορά τα haptics, οι developers έκαναν εξαιρετική αξιοποίηση του headset vibration. Εκεί που συναντήσαμε μικρά θέματα αρχικά ήταν στον χειρισμό, και τα οποία διορθώθηκαν στην πορεία με ένα patch. Εκείνο που θα θέλαμε σίγουρα, είναι η προσθήκη επιλογής για να αυξήσουμε την ταχύτητα που τρέχουμε ή την χρήση teleport. Η κίνηση στον χώρο θεωρούμε ότι είναι πολύ αργή και μπορεί να γίνει κουραστική.

Αυτό που που σκεφτόμασταν κατά το playthrough μας είναι πόσο μας θύμιζε το P.T., το canceled horror project του Hideo Kojima. To Madison VR καταφέρνει να πετύχει τον αρχικό του στόχο δημιουργώντας ένα τρομακτικό περιβάλλον για τον παίκτη, χωρίς όμως να το καθιστά απαγορευτικό για να το δει κάποιος, καθώς δεν θεωρούμε ότι είναι το πιο τρομακτικό horror game που έχει κυκλοφορήσει ως σήμερα.

Παρόλα αυτά δεν θα το συνιστούσαμε σε καρδιακούς ή άτομα που φοβούνται πολύ εύκολα. Όσοι από εσάς έχετε PlayStation VR 2 και είστε fans του είδους, αξίζει να το έχετε στη συλλογή σας.

To Madison VR κυκλοφορεί από τις 23/3/24 για το PSVR 2. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από τη CD Media.

The post Madison VR | Review first appeared on GameOver.

The post Madison VR | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα