Τουρκικές παραβάσεις στο FIR Αθηνών: 16 αεροσκάφη και ελικόπτερα πέταξαν χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

20:01 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Στο πλαίσιο των ασκήσεων Έρευνας και Διάσωσης (SAR), τις οποίες προανήγγειλε η Τουρκία στο Αιγαίο, τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, σήμερα 15 Μαΐου 2024, 2 αεροσκάφη CN-235 και 14 ελικόπτερα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποίησαν 11 παραβάσεις στο FIR Αθηνών,

στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το OnAlert.gr, παρά τις προειδοποιήσεις από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων τα τουρκικά αεροσκάφη δεν θα προσεγγίζουν τις ελληνικές ακτές σε απόσταση μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων (και όχι των 10, όπως ανέφερε η ελληνική Notam), ενώ δεν πρόκειται να καταθέσουν Σχέδια Πτήσης για όλες τις εναέριες κινήσεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών.

Οι δύο ασκήσεις SAR θα ολοκληρωθούν στις 23 Μαΐου, οπότε τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεχιστούν οι παραβάσεις στο FIR Αθηνών.

Τουρκικές παραβάσεις ΚΕΚ στο F.I.R. Αθηνών – Παραβιάσεις Ε.Ε.Χ. την 15η Μαΐου 2024                  

Σχηματισμοί             : –

Μεμονομένα            : 16 (2 CN-235, 14 Ε/Π)

Σύνολο    Α/Φ         : 16

Οπλισμένα              : –

Παραβάσεις           : 11 (4 από τα CN-235, 7 από τα Ε/Π)

Παραβιάσεις          : –

Εμπλοκές               : –

Περιοχή                 : Βορειοανατολικό Αιγαίο

Πηγή: Onalert

To άρθρο Τουρκικές παραβάσεις στο FIR Αθηνών: 16 αεροσκάφη και ελικόπτερα πέταξαν χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκικές, FIR Αθηνών,tourkikes, FIR athinon