Joker : Γιατί τσακώθηκαν Φοίνιξ – Ντε Νίρο στα γυρίσματα της ταινίας

10:59 3/10/2019 - Πηγή: In.gr

Μία μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Χόακιν Φοίνιξ στην αμερικανική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair, με αφορμή την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας «Joker» στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Ο χαρισματικός ηθοποιός «ανοίχτηκε» για πρώτη φορά για πολλά θέματα: για την οικογένειά του, για τον αδικοχαμένο αδελφό του Ρίβερ , για την θεραπεία αποτοξίνωσης που έκανε προσφάτως, για τον έρωτά του για τη μέλλουσα σύζυγό του Ρούνι Μάρα και για τον χαρακτήρα που υποδύεται στην ταινία «Joker».

View
this post on Instagram

Joaquin Phoenix is our November cover star. At the link in bio, Hollywood’s most provocative #Joker opens up about his late brother River Phoenix, life with fiancée Rooney Mara, and the criticism surrounding his new film. Story by: Joe Hagan (@haganomics) Photographed by: @EthanJamesGreen Styled by: @Tom_Guinness

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on Oct 1, 2019 at 3:05am PDT

Στο ίδιο άρθρο, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τοντ Φίλιπς, εμφανίζεται λαλίστατος για την ένταση που υπήρξε στα γυρίσματα της ταινίας ανάμεσα στον Φοίνιξ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που υποδύεται έναν βετεράνο τηλεπαρουσιαστή νυχτερινής ζώνης που ο «Τζόκερ» έχει ως ίνδαλμα.

Η διαμάχη για την ανάγνωση του σεναρίου

Σύμφωνα με τον Φίλιπς, η διαφωνία είχε να κάνει με τη διαδικασία της ανάγνωσης του ρόλου στις πρόβες. Ο Ντε Νίρο πιστεύει ότι η ανάγνωση του σεναρίου («read-through») παρουσία σύσσωμου του καστ και των τεχνικών είναι απαραίτητη και το επέβαλε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Joker».

Αντίθετα, ο Φοίνιξ προτιμά να λειτουργεί κατευθείαν «στη στιγμή» (στο γύρισμα). Όπως λέει και στη συνέντευξή του, πιστεύει ότι η ηθοποιία «πρέπει να λειτουργεί σαν ντοκιμαντέρ»: «Πρέπει να νιώθεις επιτόπου αυτό που νιώθει ο χαρακτήρας εκείνη τη στιγμή».

View this post on Instagram

Joaquin Phoenix was deeply influenced by his brother River, who, before his death, predicted the #Joker star’s success: “He said, ‘You’re going to be an actor and you’re going to be more well known than I am.’ Me and my mom looked at each other like, ‘What the fuck is he talking about?’” @EthanJamesGreen Styled by: @Tom_Guinness Story by: @haganomics

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on Oct 1, 2019 at 5:29am PDT

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο όμως ήταν ανένδοτος και, όπως λέει ο Φίλιπς, τον πήρε εκνευρισμένος τηλέφωνο και του είπε να υπενθυμίσει στον Φοίνιξ ότι είναι ηθοποιός και «να έρθει να κάνει αυτό που πρέπει». Αμετακίνητος ήταν και ο Φοίνιξ, καθώς είχε ξεκαθαρίσει σε άνθρωπο του σκηνοθέτη: «Δεν υπάρχει καμία γ…. περίπτωση να το κάνω» .

Τελικά, ο Χόακιν Φοίνιξ πείστηκε να παραστεί στην ανάγνωση στα γραφεία του Ντε Νίρο, στη Νέα Υόρκη. Εκεί, μετά βίας «μουρμούρισε» το σενάριο και μετά πήγε να καπνίσει. Ο Ντε Νίρο τότε είπε στον Φοίνιξ να έρθει στο προσωπικό του γραφείο για να μιλήσουν κατ’ ιδίαν.

Και πάλι, όμως, ο Χόακιν το έπαιζε δύσκολος, καθώς είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και ήθελε να πάει σπίτι του.

Δεν μιλούσαν στο σετ

Οι δύο μεγάλοι ηθοποιοί με το ζόρι αντάλλαξαν δύο κουβέντες στο σετ – ακριβώς επειδή είχαν διαφορετικές μεθόδους στην ηθοποιία. «Δεν μου άρεσε να του μιλάω στο σετ» αναφέρει ο Φοίνιξ. «Την πρώτη μέρα είπαμε μία καλημέρα και πέρα από αυτό δεν μιλούσαμε πολύ».

View this post on Instagram

“It’s a difficult film,” Phoenix says of #Joker. The story of a lone gunman with his own righteous rationale, the project is uncomfortably close to current events: “In some ways, it’s good that people are having a strong reaction to it.” Read our November cover story at the link in bio. @ethanjamesgreen Story by: Joe Hagan (@haganomics) Styled by: @Tom_Guinness

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on Oct 1, 2019 at 4:04am PDT

Από τη μεριά του, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο δήλωσε στο ίδιο δημοσίευμα: «Ήταν ο ρόλος του και ο δικός μου, δεν χρειαζόταν να μιλάμε για κάτι άλλο. Απλά, είπαμε: «Κάνε τη δουλειά. Να έχουμε μια σχέση σε επίπεδο ρόλων. Αυτό έκανε τα πάντα ευκολότερα και δεν μιλούσαμε. Δεν υπήρχε λόγος εξάλλου».

Η συμφιλιώση

Αν και οι κόντρες αυτές ακούγονται αρκετά σοβαρές, ο σκηνοθέτης του «Τζόκερ» τις αποκαλεί «ελάσσονος σημασίας θέματα».

Μετά το σκηνικό με την ανάγνωση του σεναρίου, ο Φοίνιξ πήγε τελικά στο γραφείο του Ντε Νίρο και οι δύο ηθοποιοί τα είπανε.  Οι δύο ηθοποιοί συμφιλιώθηκαν με ‘όμορφο’ τρόπο, καθώς ο Ντε Νίρο αγκάλιασε τον Φοίνιξ, τον φίλησε στο πρόσωπο και του είπε «Όλα θα πάνε καλά».

View this post on Instagram

Joaquin Phoenix thought fiancée Rooney Mara despised him during the making of ‘Her’—but later learned she was just shy and actually liked him too: “She’s the only girl I ever looked up on the internet.” More at the #linkinbio. @ethanjamesgreen Story by: Joe Hagan (@haganomics) Styled by: @Tom_Guinness

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on Oct 1, 2019 at 7:18am PDT

Τελικά, μπορεί οι δύο ηθοποιοί να μην είχαν πολλά-πολλά, αλλά τουλάχιστον υπήρχε ένας αλληλοσεβασμός. «[Ο Ντε Νίρο] είναι ο αγαπημένος μου Αμερικανός ηθοποιός», είπε ο Χόακιν Φοίνιξ στο Vanity Fair. «Έχω την εντύπωση ότι έκανε κάποια πράγματα στις σκηνές, συγκεκριμένες συμπεριφορές, κάποιες χειρονομίες και κινήσεις, είτε ήταν η κάμερα πάνω του είτε όχι».

Keywords
Τυχαία Θέματα