Χρυσή Αυγή : Νορβηγός σκηνοθέτης στα άδυτα της εγκληματικής οργάνωσης

23:32 9/10/2020 - Πηγή: In.gr

Στο MEGA μίλησε ο δημιουργός του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής». Πρωταγωνίστριες η Ουρανία Μιχαλολιάκου, η Τζένη Γερμενή και η Δάφνη Ηλιοπούλου.
Ένας Νορβηγός στα άδυτα της Χρυσής Αυγής.

Για 60 ολόκληρες ημέρες ο Νορβηγός σκηνοθέτης, Χάβαρντ Μπούστνες και η ομάδα του, βρέθηκαν στα άδυτα της Χρυσής Αυγής.

Το ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής» καταγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια το 18μηνο κατά το οποίο όλα τα μεγάλα κεφάλια της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν κλεισμένα στη φυλακή.

«Κάποιοι μας είχαν προειδοποιήσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι βίαιη με τους δημοσιογράφους και στην αρχή φοβόμασταν, όχι με τις γυναίκες αλλά κυρίως στις συναντήσεις, εκεί ήταν λίγο τρομακτικά», λέει στο MEGA ο Νορβηγός σκηνοθέτης.

Η Τζένη, σύζυγος του Γιώργου Γερμενή, η Δάφνη, μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου και η Ουρανία, κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανοίγουν στον Νορβηγό σκηνοθέτη τις πύλες στα άδυτα της οργάνωσης.

«Αισθάνθηκα ότι ήθελαν σταματήσουν το γύρισμα σε κρίσιμα σημεία και έτσι αποφασίσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε αυτά στην ταινία».

Το συνεργείο βρέθηκε ακόμα και σε βάφτιση όπου νονός ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης και το μωρό ονομάστηκε Ειρήνη Χρυσαυγή.

Μάθημα για άλλες οργανώσεις η καταδικαστική απόφαση
Για τον Χάβαρντ Μπούστενς η έκβαση της δίκης που αποφάσισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση αποτελεί μάθημα για άλλες ακροδεξιές οργανώσεις.

«Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιούσε βία, είναι προφανές ότι χρησιμοποιούσε ρητορική μίσους και έτσι δεν εκπλήσσομαι για την δικαστική απόφαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα