Του κόσμου τα… παράξενα που δημιούργησε ο κοροναϊός

23:41 2/8/2020 - Πηγή: In.gr

Μία νέα πραγματικότητα για όλους μας δημιουργεί ο κοροναϊός. Κινητή καμπίνα μέσα από την οποία μπορείς να επισκεφθείς ένα μωρό στο μαιευτήριο με ασφάλεια επιλέγουν πλέον οι γονείς στο Μεξικό.

Στην Ιαπωνία, το διάσημο θέατρο Καμπούκι ξεκίνησε παραστάσεις με τους ηθοποιούς να φορούν μάσκες καθ ‘ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ενώ στο Λονδίνο το μουσείο Madame Tussauds έβαλε μάσκες

σε δύο κέρινα ομοιώματα.

Έναν ευρηματικό τρόπο βρήκε το διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds του Λονδίνου για να υποδεχθεί τους καλεσμένους του. Το μουσείο που άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο μετά από τέσσερις μήνες έβαλε στην υποδοχή τα ομοιώματα των διάσημων σε αποστάσεις ασφαλείας.

Εκτός από τον Μπόρις Τζόνσον το μουσείο επέλεξε και το ομοίωμα του Τραμπ, ο οποίος αντιστέκεται στη μάσκα για να του καλύψει το πρόσωπο.

Στην Ιαπωνία το διάσημο παραδοσιακό θέατρο Καμπούκι ξεκίνησε παραστάσεις με όλα τα μέτρα προστασίας. Για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία του οι ηθοποιοί φορούσαν μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Συγκεκριμένα είχαν καλύψει το πρόσωπο της με ένα μαύρο υφασμάτινο κάλυμμα από τη μύτη έως το στήθος. Οι ηθοποιοί τήρησαν τα επιβεβλημένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, με το να στέκονται πιο μακριά ο ένας από τον άλλο.

Στους θεατές που υποχρεούνται να φορούν μάσκες, γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδό τους. Οι θέσεις που μεσολαβούν από εκείνες σε χρήση, είναι αποκλεισμένες με ταινίες ενώ το αμφιθέατρο απολυμαίνεται μεταξύ των διαλειμμάτων κάθε πράξης.

Στο Μεξικό, άλλαξε ριζικά η συνήθεια των επισκέψεων σε μαιευτήρια. Κανένας από τους συγγενείς του νεογέννητου μωρού- εκτός από τη μητέρα και τον πατέρα- δεν μπορεί να το πλησιάζει, αλλά το βλέπει από απόσταση πίσω από μία κινητή γυάλινη καμπίνα.

Στο Μεξικό, το οποίο βρίσκεται τέταρτο στη μακάβρια λίστα των θανάτων από κοροναϊό με περισσότερο από 47 χιλιάδες θύματα οι πολίτες βρίσκουν τρόπους να ζουν με τον ιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα