Dakar Classic - 11η μέρα: Οι Μπερσής – Κουτσουμπός συνεχίζουν ακάθεκτοι

Το δέκατο αγωνιστικό σκέλος βρήκε τους Βαγγέλη Μπερσή – Φώτη Κουτσουμπό, μαζί με τα υπόλοιπα πληρώματα που συνεχίζουν στο Dakar Classic, σε μια τεράστια έκταση άμμου. Αυτό θα είναι άλλωστε το πεδίο δράσης τους για περισσότερες από τέσσερις ημέρες. Η ημέρα (11/1) αποτέλεσε ένα ζέσταμα στους αμμόλοφους με ειδικές διαδρομές μήκους 280 km, σε ένα μέρος που δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα άλλο εκτός από πίστες για έλκηθρα.

Το σκέλος χωριζόταν σε 4 μέρη: 3 regularity και 1 navigation.

Η διαδρομή χαρακτηριζόταν από πολύ δύσκολη πλοήγηση και μεγάλες ταχύτητες. Δυστυχώς ένα λάθος στην πλοήγηση στο 3ο section, καθυστέρησε τον Βαγγέλη και τον Φώτη αρκετά, με αποτέλεσμα να πάρουν 250 βαθμούς ποινής.

Στο τέλος της ημέρας, οι αγωνιζόμενοι του Dakar Classic βρέθηκαν σε διαφορετικό bivouac από τους υπολοίπους αγωνιζόμενους του Ράλλι Ντακάρ, καθώς γι’ αυτούς η χτεσινή ειδική ήταν πάλι marathon stage. Αυτό σημαίνει πως δεν είχαν δυνατότητα service του αυτοκινήτου από τους μηχανικούς τους.

Στην σύντομη επικοινωνία - λόγω κακής ποιότητας δικτύου - που είχε ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο επικοινωνίας με τον Βαγγέλη και τον Φώτη στο τέλος κάθε μέρας, το Ελληνικό πλήρωμα ενημέρωσε πως είναι καλά, με πολύ καλή διάθεση, ενώ και το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση χωρίς κάποιο μηχανικό πρόβλημα και συνεχίζουν με προσοχή, χωρίς περιττά ρίσκα.

Έχουν μείνει πλέον 3 ημέρες για την κατάκτηση του πολυπόθητου στόχου, τον τερματισμό ενός ακόμη Ντακάρ! Στην γενική κατάταξη παρέμειναν στην 44η θέση, ενώ στα ημερήσια αποτελέσματα τερμάτισαν 56οι.

ΠΗΓΗ: Dakar Greek Rally Team

Keywords
Τυχαία Θέματα
Dakar Classic - 11η, Μπερσής – Κουτσουμπός,Dakar Classic - 11i, bersis – koutsoubos