GP Λας Βέγκας: O Λάντο Νόρις πήρε εξιτήριο, ποιά ήταν η πιθανή αιτία του ατυχήματός του

Ο Λάντο Νόρις βρισκόταν στη 12η θέση του αγώνα του Λας Βέγκας όταν έχασε, ανεξήγητα εκ πρώτης όψεως, τον έλεγχο της McLaren MCL60 στη στροφή 11 του αμερικανικού σιρκουί - με αποτέλεσμα να προσκρούσει σφοδρά πρώτα πλευρικά στη μπαριέρα κι έπειτα, γλιτρώντας με ταχύτητα στο χώρο διαφυγής μετωπικά στα προστατευτικά τειχία εκεί.

Αμέσως ο μηχανικός του, Ουίλ Τζόζεφ, τον ρώτησε αν ήταν καλά, και ο Νόρις απάντησε ότι είναι 'ΟΚ' με τη δεύτερη ερώτηση, εμφανώς καταβεβλημένος.

Στη συνέχεια ο Βρετανός βγήκε με τις δικές του δυνάμεις από το κόκπιτ, αλλά μετέβη για προληπτικό έλεγχο στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Εκεί κρίθηκε ότι έπρεπε να πάει για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις στο νοσοκομείο University Medical Center.

Λίγες ώρες αργότερα η McLaren ανακοίνωσε το αίσιο τέλος της υπόθεσης, επιβεβαιώνοντας πως ο Νόρις πήρε εξιτήριο και είναι υγιής. “Ο Λάντο πήρε εξιτήριο, όλες οι εξετάσεις είναι αρνητικές” επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ομάδας, Αντρέα Στέλλα.

Όπως είπε ο Ιταλός, η αρχική εκτίμηση της ομάδας ήταν ότι το οδηγικό λάθος ήταν η αιτία του ατυχήματος. Όμως έπειτα προέκυψαν άλλα στοιχεία από την έρευνα της McLaren: “Υπάρχει ένα σαμαράκι σε εκείνο το σημείο, και μπορείτε να δείτε όλα τα αυτοκίνητα να βγάζουν σπίθες από το δάπεδο περνώντας από εκεί.

Νομίζω πως ο συνδυασμός των κρύων ελαστικών με το σαμαράκι μπορεί να τον βρήκε απροετοίμαστο. Διαφορετικά δεν βλέπουμε κάποιο θέμα, με το αυτοκίνητο ή κάτι άλλο”, πρόσθεσε ο Στέλλα.

Αμέσως μετά το ατύχημα του Νόρις, τα πρώτα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας, Ζακ Μπράουν, ήταν: “Είναι εντάξει. Ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα, ακούστηκε αρκετά καταβεβλημένος όταν μας μίλησε. Χρειάστηκε λίγο χρόνο να βγει από το αυτοκίνητο, αλλά φαίνεται ότι έχει πάρει τις ανάσες του και είναι εντάξει.

Κοιτάζουμε τα δεδομένα τώρα. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε τι συνέβη, αλλά είμαστε χαρούμενοι που είναι εντάξει. Ήταν πολύ ατυχές, πολύ σπάνια βγαίνει από το δρόμο ο Λάντο οπότε χαιρόμαστε που είναι ok. Ανησυχήσαμε λίγο όταν μιλήσαμε πρώτη φορά μαζί του”, κατέληξε ο Αμερικανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα