ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Πάλμα θα βοηθήσει την Ένωση σε όσα ήδη έχει, αλλά θα δώσει και πράγματα που της λείπουν

18:04 2/7/2023 - Πηγή: Sport 24

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς του Ορμπελίν Πινέδα, ο επόμενος στόχος της ΑΕΚ είμαι να ντύσει στα κιτρινόμαυρα του Λουίς Πάλμα του Άρη. Μία προσθήκη για την οποία έχετε διαβάσει πολλές φορές εδώ στο SPORT24, το οποίο καιρό τώρα έχει αναδείξει όλες τις πτυχές του θέματος. Ο προάγγελος αυτής της μεταγραφής ήταν η συμφωνία για την έλευση του νεαρού Κωνσταντίνου Χρυσοπούλου στην Αθήνα.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έχει ακόμα μία περίπτωση που εξετάζει σοβαρά, ενός ποδοσφαιριστή που όπως και ο Πάλμα έχει την ικανότητα να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο Αλμέιδα φαίνεται ότι αρχικά είχε δώσει προτεραιότητα σε αυτή τη μεταγραφή ωστόσο τις τελευταίες ημέρες σαν να μην προχωράει. Οπότε ίσως επισπευσθεί η διαδικασία απόκτησης του 23χρονου από την Ονδούρα.

Ούτως ή άλλως ο προπονητής της ΑΕΚ έχει θετική άποψη για τον ποδοσφαιριστή κι έχει διακρίνει την ικανότητα του να παίζει σε αρκετές θέσεις της επίθεσης κάτι που ο Αλμέιδα θεωρεί ως πρωτεύον και βασικό.

Αν σκεφτεί κανείς τους ρόλους που άλλαξαν πέρυσι όλοι οι παίκτες της μεσεοπιθετικής γραμμής, θα διαπιστώσει και του λόγου το αληθές. Ο Γκατσίνοβιτς έπαιξε αριστερά και κάποιες φορές στον άξονα, ο Πινέδα σε 5-6 διαφορετικές θέσεις, ο Αραούχο πίσω από τον επιθετικό αλλά και ως φορ, ο Άμραμπατ δεξιά, αριστερά και στην κορυφή, οι Φερνάντες, Ελίασον και στις δύο πτέρυγες.

Η ικανότητα στα στημένα

Έτσι και ο Πάλμα, είναι ένας παίκτης ο οποίος θα δώσει την επιπλέον λύση που χρειάζεται η ΑΕΚ στο αριστερό φτερό της επίθεσης καθώς εκεί η καθαρή επιλογή είναι μία (Γκατσίνοβιτς), θα παίξει ως δεύτερος επιθετικός, ίσως δύναται να βοηθήσει και δεξιά. Έχει τα στοιχεία εφόσον δουλέψει σωστά και απορροφήσει σαν σφουγγάρι τις οδηγίες του Αλμέιδα, να εξελιχθεί σε ακόμα ένα πολυεργαλείο στη συνολική λειτουργία του τακτικού πλάνου, το παραμένει αδιαπραγμάτευτο για τον Αργεντινό.

Επιπροσθέτως, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα δώσει και κάτι ακόμα που εμφανώς λείπει από την ΑΕΚ. Γκολ με απευθείας εκτελέσεις στημένων φάσεων. Χαρακτηρίζεται από αυτή την ικανότητα, σίγουρα περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη που έχει αυτή τη στιγμή η Ένωση.

Με εξαίρεση τον Γκαρσία και εκείνον από πολύ συγκεκριμένα σημεία, η ΑΕΚ δεν παίρνει γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Και σε κάθε περίπτωση ακόμα και τα γεμίσματα του Πάλμα μπορεί να αποδειχθούν πιο παραγωγικά και να φέρνουν περισσότερα τέρματα σε σχέση με αυτά που προκύπτουν από τους εκτελεστές που η ΑΕΚ ήδη διαθέτει και ο Αλμέιδα χρησιμοποιεί.

Είναι γενικότερα ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατάφερε να ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στην εγχώρια πραγματικότητα, σίγουρα όμως θα πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός και πιο πιστός στις τακτικές οδηγίες, διότι η αλήθεια είναι ότι στον Άρη έμοιαζε να έχει περισσότερες ελευθερίες μέσα από ένα άναρχο στυλ ποδοσφαίρου.

Στην ΑΕΚ όμως κάθε κίνηση και κάθε απόφαση πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία του Αλμέιδα. Όχι ασφαλώς ευνουχίζοντας τις δεξιότητες του ποδοσφαιριστή αλλά προσπαθώντας αυτές να αναδειχθούν μέσα από το σύνολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα