ΑΕΚ: Στο Φάληρο για το διπλό και το all-in για τον τίτλο

Η μεγαλύτερη πρόκληση της ΑΕΚ για την back-to-back κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μπροστά της. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (15/05, 20:00, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από το SPORT24) με μοναδικό στόχο τη νίκη, με την οποία

μάλιστα αν ο ΠΑΟΚ δε νικήσει τον Παναθηναϊκό, θα το κατακτήσει και μαθηματικά.

Το παιχνίδι για την ΑΕΚ δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς ο Ολυμπιακός πέραν του υπόβαθρου που έχει μεταξύ τους μονομαχία, καίγεται για το τρίποντο προκειμένου να έχει εξασφαλισμένα μια θέση στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά, μιας και ως τέταρτος κινδυνεύει.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν ένα μεγάλο διάστημα μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (17 ημέρες) και απέναντί τους έχουν μια ομάδα με καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, αλλά πολύ μικρότερη φρεσκάδα σε σχέση με τους κιτρινόμαυρους που είχαν αρκετά μεγάλο διάστημα να είναι φρέσκοι για ένα μεγάλο φινάλε.

Η ΑΕΚ θα μπει μέσα για να προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της, ένα ντέρμπι ανάλογο με αυτό που έκανε με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena, στο οποίο επικράτησε με 3-0, ώστε να πετύχει το τρίτο σερί διπλό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αυτή την ΑΕΚ ελπίζει να δει και ο Ματίας Αλμέιδα, όπως δήλωσε στην COSMOTE TV.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει μικρό αριθμό απουσιών σε αυτό το παιχνίδι, καθώς ο Πάολο Φερνάντες παρέμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων και φυσικά εκτός είναι και ο Λάζαρος Ρότα που συμπλήρωσε κάρτες στην Τούμπα. Η Ένωση δεν γνωστοποίησε αποστολή κι έτσι μαζί με την ενδεκάδα θα γίνει γνωστή και η 20άδα.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να επιστρέψει ο Στάνκοβιτς αντί του Γιώργου Αθανασιάδη. Στο πλάι του Βίντα θα επιστρέψει και ο Μουκουντί αντί του Κάλενς. Ο Χατζισαφί θα αγωνιστεί στα αριστερά και ο Σιντιμπέ δεξιά. Το πιθανότερο είναι ότι ο Πινέδα δεν θα παίξει ως δεξί μπακ, αλλά να περάσει σε αυτή τη θέση ως αλλαγή στη διάρκεια του ματς.

Ως προς τον άξονα το ένα σενάριο είναι να αγωνιστεί ένας εκ των Σιμάνσκι - Γιόνσον στο "έξι" με τον Πινέδα μπροστά τους στο "οκτώ". Ο Γκατσίνοβιτς θα παίξει στα αριστερά και ένας εκ των Άμραμπατ - Ελίασον στα δεξιά.

Στην κορυφή το προβάδισμα έχουν ο Λιβάι Γκαρσία αντί του Πόνσε και ο Αραούχο πίσω του. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έπαιξε στα τελευταία δύο ματς βασικός και δίνει στοιχεία στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, τα οποία χρειάζεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο είναι να παίξουν οι Σιμάνσκι - Γιόνσον μαζί στον άξονα και ο Πινέδα αριστερά αντί του Γκατσίνοβιτς, όπως συνέβη δηλαδή και στα προηγούμενα δύο ντέρμπι. Ο Αλμέιδα συνηθίζει να παίζει με ένα "εξάρι" και τον Πινέδα κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως στο ματς του πρώτου γύρου με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο τιμόνι του Ολυμπιακού, έπαιξε με τους Σιμάνσκι - Γιόνσον μαζί στον άξονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα