ΑΕΚ: Τα δύο αντίδοτα για τον Λιβάι Γκαρσία και η σύμπτωση

Η ΑΕΚ μπήκε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena (17/09, 21:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), καθώς έχει

μια ακόμα προπόνηση πριν ο Ματίας Αλμέιδα ανακοινώσει την αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η κρισιμότητα του παιχνιδιού είναι μεγάλη και ας είμαστε ακόμα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στη Stoiximan Super League και φυσικά το πρώτο της διαβολοβδομάδας, καθώς ακολουθούν τα παιχνίδια με Μπράιτον και Παναθηναϊκό. Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να ξεκινήσουνε με νίκη αυτή τη δύσκολη τριάδα αγώνων για να πάνε με αυτοπεποίθηση στα άλλα δύο.

Ο Ματίας Αλμέιδα πηγαίνει σε αυτή τη μάχη χωρίς τους Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού τους, όπως και ο Πέτρος Μάνταλος που είναι τιμωρημένος. Συμπτωματικά αυτοί οι τρεις ήταν που σκοράρανε για την Ένωση στο τελευταίο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου η Ένωση επικράτησε 3-1 και έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο.

Το ζητούμενο λοιπόν για την ΑΕΚ είναι κυρίως να καλύψει το κενό του 25χρονου φορ από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο και να μπορέσει να βρει λύση στο σκοράρισμα και τα τελειώματα των φάσεων, ένα βάρος που αναμένεται να επωμιστούν ο Τσούμπερ με τον Πόνσε.

Η απουσία του Γκαρσία και οι Πόνσε - Τσούμπερ που θέλουν να δώσουν λύση στο προβάδισμα

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν το προβάδισμα για να ξεκινήσουν μαζί στην κορυφή, εκτός κι αν ο Ελβετός είτε μείνει στον πάγκο αντί του Αραούχο είτε παίξει στα αριστερά και αντικαταστήσει τον Γκατσίνοβιτς, μια θέση που τελευταία δεν έχει αγωνιστεί καθόλου, μιας και υπολογίζεται κυρίως για την κορυφή.

Ο Πόνσε και ο Τσούμπερ έμειναν στα Σπάτα αυτό το διάστημα με τις Εθνικές και παρότι ο Αλμέιδα δεν δούλεψε τόσο αυτά που θα ήθελε, μιας και αρκετοί παίκτες έλειπαν με τις Εθνικές τους. Για τον Πόνσε ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ είχε επισημάνει ότι θα χρειαζόταν λίγο χρόνο προσαρμογής, καθώς προερχόταν από λίγο χρόνο συμμετοχής με διαφορετικό σύστημα από το δικό της.

Αυτές τις μέρες στα Σπάτα είχε την ευκαιρία να δουλέψει στα τελειώματα των φάσεων (ένα από τα στοιχεία που θέλει ο Αλμέιδα να βελτιώσει η Ένωση), όπως και όλοι οι παίκτες στην επιθετική ανάπτυξη, προκειμένου να βρει τον ρυθμό του και να δείξει αυτά που προσέφερε στην πρώτη του θητεία στην Ένωση. Ένα γκολ ενδεχομένως να μπορέσει να τον "λύσει" για να έχει την τακτική σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα που είχε στην προηγούμενη παρουσία του στην Ένωση.

Ο Τσούμπερ από την άλλη ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στο πρώτο κομμάτι της σεζόν το οποίο έκλεισε με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ κόντρα στον Βόλο, η οποία ψηφίστηκε και ως γκολ της αγωνιστικής. Ο Ελβετός έμεινε στα Σπάτα καθώς δε συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις της εθνικής Ελβετίας.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να παίξει βασικός με τον Ολυμπιακό, όμως δεν αποκλείεται ο Αλμέιδα να τον κρατήσει στον πάγκο στο πλαίσιο της διαχείρισης του ρόστερ ενόψει Μπράιτον και Παναθηναϊκού. Ωστόσο η φόρμα στην οποία βρίσκεται και οι λύσεις που μπορεί να δώσει στο σκοράρισμα φαντάζουν ικανά για να του δώσει ο Αλμέιδα φανέλα βασικού κόντρα στους ερυθρόλευκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα