ΑΕΚ: Το σχέδιο του Αλμέιδα για τη νίκη στο ντέρμπι με Ολυμπιακό στο πρώτο σκέλος της διαβολοβδομάδας

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση μετά το διάλειμμα των εθνικών ομάδων και δίνει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena (17/09, 21:30, COSMOTE SPORT

1 HD, LIVE SPORT24). Το παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους είναι το πρώτο από την κρίσιμη τριάδα αγώνων με την Μπράιτον στην πρεμιέρα του Europa League, η οποία έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα με το διπλό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, ώστε να οπλιστούν με αυτοπεποίθηση ενόψει της κρίσιμης συνέχειας. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή, όμως η γκέλα με τον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει στερήσει ήδη δύο βαθμούς από την Ένωση στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων της.

Ο Ματίας Αλμέιδα ζήτησε από τους παίκτες του να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να αποφύγουν τα λάθη αδράνειας στην άμυνα που έδειξαν σε κάποια από τα παιχνίδια του πρώτου κομματιού της σεζόν και να μείνουν πιστοί στο σχέδιό τους, να εμφανίσουν στο χορτάρι την αγωνιστική τους ταυτότητα, για να πάρουν στο τέλος το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν καταφέρει να εμφανίσει τον εαυτό της και να γίνει πιο αποτελεσματική στα τελειώματά της, τότε θα έχει πολύ καλές πιθανότητες για να μπορέσει να πάρει το τρίποντο.

Στα αγωνιστικά, ο Αργεντινός κόουτς δεν υπολογίζει στους τραυματίες Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος είναι τιμωρημένος λόγω της κόκκινης που δέχθηκε στο παιχνίδι με τον Βόλο. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ροντόλφο Πισάρο, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος, έχοντας λίγες προπονήσεις στα πόδια του.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα

Ο Ματίας Αλμέιδα προσανατολίζεται να παρατάξει την Ένωση με τον "κλασικό" σχηματισμό. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Την τετράδα της άμυνας θα συνθέσουν οι Βίντα - Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, ο Ρότα θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο και ο Χατζισαφί στα αριστερά.

Στον άξονα το προβάδισμα έχουν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον, ο Πινέδα προβάρει να αγωνιστεί στα αριστερά και ο Άμραμπατ έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Ελίασον για να ξεκινήσει δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τσούμπερ θα είναι μαζί με τον Πόνσε.

Οι ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις που μπορούμε να δούμε είναι να επιλεγεί ο Γαλανόπουλος στον άξονα αντί ενός εκ των Σιμάνσκι - Γιόνσον, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η παρουσία του Σέρχιο Αραούχο στο βασικό σχήμα αντί του Τσούμπερ.

Ο Ματίας Αλμέιδα την περσινή σεζόν έπαιζε κόντρα στον Ολυμπιακό με έναν αμυντικό μέσο και τον Πινέδα ή τον Μάνταλο στον άξονα. Μένει να φανεί αν θα συνεχίσει και φέτος στο ίδιο "μοτίβο" ή θα επιλέξει τη μεγαλύτερη ασφάλεια στο ανασταλτικό κομμάτι.

Άλλωστε η ΑΕΚ μέσα σε οκτώ μέρες θα δώσει την πιο απαιτητική τριάδα αγώνων της μέσα στο 2023, επομένως ο Αργεντινός κόουτς έχει και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού, κάτι που ενδέχεται να επηρεάσει τα πλάνα του με τους Πειραιώτες.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Ζίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα