Αποκάλυψη Τεντόγλου στο SPORT24: "Θα ήθελα ούτως ή άλλως να κάνω τριπλούν, πηδάω 16 μέτρα για πλάκα"

11:55 5/3/2024 - Πηγή: Sport 24

Ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε στην Αθήνα κατάκοπος και ελαφρώς αδιάθετος. Η παγωνιά της Γλασκώβης δεν του χαρίστηκε τι κι αν έφερε στο στήθος του ένα χρυσό μετάλλιο, το οποίο μάλιστα -όπως έλεγε- είναι από τα πιο όμορφα εξ όψεως απ' όσα έχει κατακτήσει, εννέα τον αριθμό.

Η πτήση του έφτασε με καθυστέρηση και προσέγγισε τους ιμάντες για τις αποσκευές του στις 2 τα ξημερώματα.

Λίγο αργότερα αποκάλυψε στο SPORT24 ότι δεν αποκλείεται

να ασχοληθεί με το τριπλούν ασχέτως της απόφασης που θα λάβει η παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου για την κατάργηση ή όχι της βαλβίδας απογείωσης στο μήκος.

Τόνισε ότι έχει πολύ ταλέντο στο τριπλούν και ότι πηδάει "16 μέτρα για πλάκα!" στην προπόνηση και ότι τον βολεύει αρκετά ως αγώνισμα.

Επεσήμανε δε ότι πλέον μεγαλύτερο κίνητρό του είναι να μην χάσει έναν αγώνα, παρά να τον κερδίσει.

-Από την παρουσία σου στους αγώνες καταλάβαμε ότι μπορείς να κερδίσεις το χρυσό μετάλλιο και στη δύσκολη μέρα σου. Μπορείς όπως ο Αρμάντ Ντουπλάντις να νικήσεις με το εκτόπισμά σου.

"Ναι. Όμως αυτό που έκανα στους αγώνες ήταν το χειρότερο δυνατό. Όταν αρχίζει μια σεζόν έχω μια βάση επιδόσεων και λέω ό,τι κι αν γίνει, όσο χάλια κι αν το κάνω δεν θα πάει για παράδειγμα κάτω από 8,20μ. Τώρα, ήταν κάπως έτσι ο αγώνας. Ήμουν όσο πιο χάλια γινόταν, δεν είχα και τόσο όρεξη, ήταν πρωί ο αγώνας. Δεν ήταν καλά".

-Το γεγονός ότι δεν μπορούν να σε κοντράρουν οι αντίπαλοί σου ακόμα και στην κακή σου μέρα σημαίνει ότι σε φοβούνται;

"Ναι, εγώ είμαι πάντα ανταγωνιστικός κι ίσως αν κάποιος πηδούσε περισσότερο να πηδούσα κι εγώ. Το θέμα είναι ότι στην κατάσταση που είμαι το 8,22μ. δεν είναι τίποτα. Αυτό το άλμα έχει τόσα πολλά λάθη μέσα που είναι για 8,60μ. την ίδια μέρα το απόγευμα. Θα μπορούσα να κάνω 8,60μ. Είναι πολλές οι διαφορές".

-Είπες ότι είναι τελείως διαφορετικά τα κίνητρα των αντιπάλων σου απ' ό,τι τα δικά σου που έχεις κατακτήσει τα πάντα. Τώρα, για σένα είναι μεγαλύτερο κίνητρο να κερδίσεις έναν αγώνα ή να μην τον χάσεις;

"Να μην τον χάσω. Δεν είναι να νικήσω, επειδή τα έχω κερδίσει. Κίνητρο είναι να μην χάσω. Δεν μου αρέσει να χάνω. Το βλέμμα μου είναι στραμμένο σε πιο μεγάλους αγώνες, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ξέρω ότι εκεί όλοι οι αντίπαλοί μου θα είναι έτοιμοι. Πρέπει να είμαι κι εγώ έτοιμος. Οι πιο νέοι αθλητές είναι πιο πεινασμένοι".

Δήλωση - βόμβα από τον Τεντόγλου: "Αν περάσει η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν"

-Έγινε ντόρος με τη σκέψη για την κατάργηση της βαλβίδας και κατάλαβαν όλοι ότι έχεις δίκιο διότι θα γίνει ένα αδιάφορο αγώνισμα μετά, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει ο βαθμός δυσκολίας, Όπως επίσης, ότι οι καλοί αθλητές θα χάσετε από κάτι τέτοιο με την έννοια ότι έχετε το πλεονέκτημα της τεχνικής και απάντησες ότι "αν γίνει αυτό θα πάω στο τριπλούν". Όμως, το τριπλούν σε ενδιέφερε και παλαιότερα.

"Με ενδιαφέρει. Είναι από τα αγαπημένα μου αγωνίσματα, ίσως και πιο αγαπημένο από το μήκος, έστω για να το βλέπω στους αγώνες. Πάντα, το παρακολουθώ και έχω και πολύ ταλέντο σε αυτό, ασχέτως που δεν το έχω κάνει. Είναι από τα καλά μου".

-Το έχεις δοκιμάσει στην προπόνηση;

"Ναι, ναι. Έχω κάνει κι έναν αγώνα. Πιτσιρικάς είχα κάνει 15,60μ., ενώ στην προπόνηση πηδάω 16 μέτρα για πλάκα. ΟΚ, είμαι καλός. Με βολεύει πολύ αυτό το αγώνισμα".

-Δηλαδή, ασχέτως αν ληφθεί η απόφαση για τη βαλβίδα ή όχι, δεν αποκλείεται να σε δούμε στο τριπλούν;

"Ναι, δεν αποκλείεται. Ούτως ή άλλως θα το ήθελα, αλλά αν γίνει αυτή η αλλαγή είναι ένα κίνητρο παραπάνω για να το κάνω. Θα πάω κατ' ευθείαν και εύκολα. Μια χαρά".

Keywords
Τυχαία Θέματα