Ένας αιώνας, μία ημέρα: Το SPORT24 έδωσε ηχηρό παρών στη μεγάλη γιορτή της ΑΕΚ και σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό τον παλμό από το κιτρινόμαυρο πάρτι

Η ΑΕΚ γιόρτασε με μια μοναδική γιορτή τα 100 χρόνια ιστορίας και το SPORT24 βρέθηκε στην καρδιά της Ένωσης και παρείχε πλήρη κάλυψη μέσα από τη Νέα Φιλαδέλφεια και την OPAP Arena με LIVE συνδέσεις και εκλεκτούς

καλεσμένους καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορικής - για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό - 13ης Απριλίου.

Το έναυσμα δόθηκε με τους Μάνο Ναβροζίδη και Λάμπρο Μπαλάφα να υποδέχονται τα γενέθλια του Δικεφάλου και να φιλοξενούν τον σπουδαίο τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό για να μοιραστεί τις σκέψεις και τις κιτρινόμαυρες στιγμές τόσο από τη ζωή του, όσο και από την καριέρα του. Παράλληλα, ο Θωμάς Τζουβάρας βρέθηκε από νωρίς το πρωί στην OPAP Arena και μετέφερε ζωντανά τις πρώτες εικόνες από τη γιορτινή Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακολούθησαν LIVE συνδέσεις με τους εμβληματικούς αρχηγούς της Ένωσης σε μπάσκετ και χάντμπολ, Δημήτρη Μαυροειδή και Χριστόφορο Μπακαούκα να στέλνουν τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα για τον "έναν αιώνα" ΑΕΚ.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος προσέφερε μια μοναδική συζήτηση με τον δημοφιλή συνθέτη Κώστα Μπίγαλη, στην οποία μοιράστηκαν ανέκδοτες και αλησμόνητες ιστορίες από την καρδιά της ιστορίας των κιτρινόμαυρων. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου μετέφερε όλα τα δεδομένα έξω από τις πύλες της OPAP Arena, ενώ ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, Βαγγέλης Μόρας, φιλοξενήθηκε στην ειδική εκπομπή του SPORT24 και αποκάλυψε τι σημαίνει ΑΕΚ για εκείνον.

Ο έμπειρος ρεπόρτερ των κιτρινόμαυρων κάλεσε δίπλα του την γενική διευθύντρια της ΠΑΕ, Αγγελική Αρκάδη, η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του και μίλησε για όσα έχει κρατήσει χαραγμένα στη μνήμη της από το οδοιπορικό της δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας.

Τη σκυτάλη πήρε ο εμβληματικός παλαίμαχος φόργουρντ και αρχηγός Μιχάλης Κακιούζης, που άνοιξε την καρδιά του στον Παντελή Διαμαντόπουλο και εξήγησε πώς δημιουργήθηκαν οι ισχυροί δεσμοί του με την ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της μπασκετικής ομάδας μέχρι τον τελικό της EuroLeague.

Καθώς η Μαρία Κουβέλη έδινε τον λόγο στους συγκινημένους φιλάθλους των κιτρινόμαυρων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, μεταφέροντας και τον παλμό της κατάμεστης "πλατείας του αετού", ο άνθρωπος που στήριξε την "Ένωση" σε δύσκολες περιόδους, ο Χρήστος Αράβιδης, μοιραζόνταν τις σκέψεις και τις εμπείριες του στην εκπομπή του Ηλία Καλλονά και του Αντώνη Οικονομίδη.

Ο έμπειρος επιθετικός που κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κόσμου της ΑΕΚ ανέδειξε την κατάσταση που επικρατούσε στα ενδότερα του συλλόγου αφενός μετά την άνοδο της "Ένωσης" στην Stoiximan Super League (2014-15) και αφετέρου μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην πρώτη χρονιά της επιστροφής της στα μεγάλα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελου Ασλανίδη, του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου, Τάσου Τσατάλη και του CEO, Γιώργου Κοσμά στην κάμερα του SPORT24 και υπό το δημοσιογραφικό πρίσμα του Βαγγέλη Αρναούτογλου, ενώ οι Ηλίας Καλλονάς και Αντώνης Οικονομίδης υποδέχθηκαν τον αγαπημένο ηθοποιό και φίλαθλο της ομάδας, Μελέτη Ηλία.

Πλησιάζοντας στην κορύφωση των εορτασμών, ο Θωμάς Τζουβάρας έφερε κοντά του τους θρύλους της ΑΕΚ, Τάκη Καραγκιοζόπουλο και Διονύση Χιώτη, ενώ η Μαρία Κουβέλη βρέθηκε δίπλα στον σπουδαίο επιθετικό Ντανιέλ Μπατίστα για να λάβει και από εκείνον τη δική του οπτική για τα γενέθλια του συλλόγου.

Με τον Θέμη Καίσαρη στο studio του SPORT24 και τον Βαγγέλη Αρναούτογλου να μεταφέρει πλάνα από το εσωτερικό της OPAP Arena κορυφώθηκε η εντυπωσιακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια ιστορίας του συλλόγου, με το επιβλητικό επετειακό αερόστατο της ΠΑΕ να μαγνητίζει τα βλέμματα όλων και τον Ματίας Αλμέιδα με τους ποδοσφαιριστές του να απολαμβάνουν τη μεγαλειώδη εκδήλωση.

Ο Οδησσέας Ιωάννου φιλοξενήθηκε από τον διευθυντή σύνταξης του SPORT24 και παρέθεσε τη δική του ματιά για τη γιορτή της Ένωσης, τον οποίο ακολούθησε ο Δήμος Ντικούδης για να εξηγήσει από την πλευρά του τη σημασία των θεαματικών τελετουργικών.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος ήταν εκείνος που συνοδεύσε με την παρουσία του το κλείσιμο των επετειακών εορτασμών, που μαζί με τον Θέμη Καίσαρη και τον Βαγγέλη Αρναούτογλου αποχαιρέτησαν τον κόσμο της ΑΕΚ που παρακολουθούσε τα γενέθλια της "Ένωσης" μέσα από την εμπεριστατωμένη ματιά του SPORT24.

Η ξεχωριστή επετειακή εκδήλωση των 100 χρόνων, μέσα από το "φακό" της ΠΑΕ ΑΕΚ:

"Η επέτειος ενός αιώνα ιστορίας της ΑΕΚ γιορτάστηκε όπως της άξιζε σε ένα τεράστιο κιτρινόμαυρο πάρτι στην OPAP ARENA. Χιλιάδες οπαδοί βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στους χώρους πέριξ του γηπέδου και έζησαν αυτή τη μεγάλη μέρα μέχρι αργά το απόγευμα, όταν είδαν για πρώτη φορά, μέσα από τις εξέδρες πια, το αερόστατο με το λογότυπο των 100 χρόνων.



Είναι το αερόστατο που θα πετάξει τους επόμενους μήνες στους ελληνικούς ουρανούς και θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών του αιώνα της ΑΕΚ. Δυστυχώς, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην Αττική αυτό το απόγευμα, δεν επέτρεψαν την πλήρη πτήση του, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Ωστόσο, σηκώθηκε στον ουρανό της OPAP ARENA σε μία δέσμια πτήση, την οποια απόλαυσαν οι θεατές

Η Νέα Φιλαδέλφεια έβαλε τα γιορτινά της για τα γενέθλια της ΑΕΚ. Ένα κιτρινόμαυρο ποτάμι πλημμύρισε την αγαπημένη μας γειτονιά και απόλαυσε τα events έξω από το γήπεδο.



Φίλοι, παρέες και οικογένειες αντάμωσαν στα… γνωστά λημέρια, τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια και συνθήματα, συνάντησαν τους μεγάλους άσους του παρελθόντος και θυμήθηκαν τις στιγμές τους από τη ζωή τους κοντά στην ΑΕΚ. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το πρόγραμμα του dj, βάφτηκαν στα κιτρινόμαυρα στο πόστο του face painting στο περίπτερο του ΟΠΑΠ και έπαιξαν με τους φουσκωτούς στόχους και τα football darts.



Δεν ήταν, όμως, μόνο γιορτή. Η μέρα αυτή ήταν και μια ευκαιρία για κοινωνική ευαισθητοποίηση μέσω των δράσεων της Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΙΑΣΙΣ στους δύο σταθμούς της στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι θύρες άνοιξαν γύρω στις 4 μμ και το αερόστατο ήταν ήδη τοποθετημένο στη σέντρα. Λίγο αργότερα άρχισε η διαδικασία του φουσκώματος και στις 6.20 μμ, όταν πια είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, το θέαμα ήταν μοναδικό. Μοναδικά ήταν και τα συναισθήματα των φιλάθλων που δεν έπαψαν να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα, κάνοντας έτσι μια καλή... προθέρμανση για τον αγώνα με τον Αρη.



Η εκδήλωση άρχισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη διεθνώς βραβευμένη Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου, η οποία έδωσε μια ιδιαίτερη λαμπρότητα με τα εμβατήρια που εκτέλεσε. Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη για το ιωβηλαίο του συλλόγου, το οποίο προβλήθηκε στα μάτριξ, προκάλεσε ενθουσιασμό, αλλά και συγκίνηση!

Το συγκλονιστικό μήνυμα του δακρυσμένου Δημήτρη Μελισσανίδη για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ: "Γεια σου ρε ΑΕΚάρα μου"

Αμέσως μετά ο Ματίας Αλμέιδα και σύσσωμη η ομάδα της ΑΕΚ έσβησαν συμβολικά τα κεράκια της τούρτας των 100 χρόνων στην εξέδρα VIP.



Λίγο αργότερα, ο προπονητής της ομάδας, αλλά και ο αρχηγός της ομάδας Στίβεν Τσούμπερ, πήραν το μικρόφωνο και ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην ΑΕΚ. Ακολούθησε, κατόπιν... απαίτησης του κόσμου, ο Πέτρος Μάνταλος και στη συνέχεια μίλησαν στον κόσμο ο Αθλητικός Διευθυντής της ΑΕΚ Μπρούνο Άλβες και ο Αιώνιος Πρεσβευτής της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος.

Στις 7.15 μμ το αερόστατο σηκώθηκε για περίπου 20 μέτρα, χωρίς να αποσυνδεθεί από το έδαφος, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, ενώ η χαμηλή αυτή πτήση συνοδεύθηκε από τον εξίσου εντυπωσιακό εναέριο χορό της όμορφης Φιόνα. Την ίδια στιγμή ανέβηκαν στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας 21 κιτρινόμαυρα μπαλόνια.



Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της μεγάλης γιορτής. Ηταν το εντυπωσιακό φινάλε μιας μέρας γεμάτης συναισθήματα, συγκίνηση, μνήμες, όνειρα, χαράς και ελπίδας. Ο ένας αιώνας πέρασε και ήταν μαγικός, Ο επόμενος θα είναι ακόμα πιο όμορφος και η ΑΕΚ τον αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, έχοντας επιστρέψει στο σπίτι της!

Χρόνια πολλά ΑΕΚ! 100 χρόνια Μαζί ... και είναι μόνο η Αρχή!

Keywords
Τυχαία Θέματα
SPORT24, ΑΕΚ,SPORT24, aek