Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκινούν οι απολογίες των συλληφθέντων, σήμερα στον ανακριτή οι πρώτοι 30, σφίγγει ο κλοιός για τον δολοφόνο

Το κατώφλι των ανακριτών θα περάσουν σήμερα το μεσημέρι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπόλογοι για βαριά αδικήματα. Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών Ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση. Ενώπιον των δικαστικών

λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε καθένα ανακριτή.

Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

*εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
*ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
*έκρηξης (κακούργημα)
*κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)
*καθώς και τα πλημμελήματα:
*διατάραξη κοινής ειρήνης
*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
*φθορά ξένης ιδιοκτησίας
*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
*παράνομη οπλοφορία
*οπλοχρησία
*κατοχή φωτοβολίδων

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 29χρονο - Σφίγγει ο κλοιός για τον δολοφόνο

Στην Ελευσίνα, τον τόπο κατοικίας του θα γραφτεί σήμερα, Παρασκευή (11/08) η τελευταία πράξη της τραγωδίας που συγκλόνισε τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινή γνώμη με τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, που έχασε τη ζωή του στην καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 29χρονο, η κηδεία του οποίου θα τελεστεί την Παρασκευή (11/8) στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα, με την οικογένειά του να ζητά να γίνουν δωρεές στο σωματείο "ΕΛΠΙΔΑ" αντί στεφάνων.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 29χρονου, με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, να σκιαγραφούν και το προφίλ των συλληφθέντων, και ειδικά δύο Έλληνες χούλιγκαν του Παναθηναϊκού έχουν τοποθετηθεί ψηλά στη λίστα των υπόπτων, την ώρα που οι Κροάτες χούλιγκαν εμφανίζονται αμετανόητοι για όσα εκτυλίχθηκαν.

Πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 26χρονο. Ο τελευταίος έχει συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για παράβαση του νόμου περί Αθλητικής Βίας, καθώς είχε μεταβεί μαζί με άλλους οπαδούς, σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στην Κρήτη, για τον οποίο είχε απαγορευτεί η διάθεση εισιτηρίων και η μετακίνηση οπαδών.

Ο 27χρονος, όμως, ο οποίος έχει και το πιο βεβαρημένο ποινικό μητρώο αποτελεί άτομο ειδικού ενδιαφέροντος για τις Αρχές.

Από το 2018 έως το 2021 είχε συλληφθεί τέσσερις φορές, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ληστείες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, παραβάσεις σχετικές με τον νόμο περί εκρηκτικών υλών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, περί φωτοβολιδών και βεγγαλικών, εγκληματική οργάνωση, για τον νόμο περί Αθλητικής Βίας κλπ.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ατόμου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το 2021, το οποίο εκτελέστηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος, όμως αποφυλακίστηκε στη συνέχεια υπό όρους.

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό της επίθεσης

Σημαντικά είναι και όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που αναφέρονται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας από την Αστυνομία και ξετυλίγουν χρονικά τόσο τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στις Αρχές όσο και το χρονικό της επίθεσης.

Μεταξύ άλλων στο διαβιβαστικό γίνεται εκτενής αναφορά στις πληροφορίες που είχαν φτάσει στις ελληνικές Αρχές αλλά και όσα προκύπτουν από την περιγραφή του χρονικού της επίθεσης, αφού όπως αποδεικνύεται η πληροφόρηση στο κέντρο επιχειρήσεων υπήρχε όχι μόνο από αστυνομικούς αλλά και από την ΣΤΑ.ΣΥ.

Ακόμη υπήρχε χρόνος για επέμβαση που δεν έγινε παρά μόνο όταν πλέον ξέσπασε η συμπλοκή και με αρκετή καθυστέρηση.

«Περί ώρα 22:55, από την ΣΤΑ.ΣΥ, υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ "ΕΙΡΗΝΗ" με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» εντοπίσθηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις Κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν.

Περί ώρα 23:00, τα άτομα αποβιβάσθηκαν στο σταθμό ΗΣΑΠ "ΠΕΡΙΣΣΟΣ", ενώ ταυτόχρονα οι οργανωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο, άρχισαν να κινούνται εξωτερικά και περιμετρικά του γηπέδου προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Κιουταχείας και Λεύκης.

Στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ομάδων των οπαδών από την Κροατία και ομάδων των οπαδών της Α.Ε.Κ, με εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων, αντικειμένων όπως αυτοσχέδια ρόπαλα, τεμάχια από πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, καθώς και με ρίψεις Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Μηχανισμών (Α.Ε.Μ.)».

Στη συνέχεια αναφέρεται ο τρόπος που αστυνομικές κατάφεραν να απομονώσουν, να ακινητοποιήσουν και να δεσμεύσουν τους συλληφθέντες, καθώς επίσης στοιχεία για τους τραυματίες αλλά και για τους συλληφθέντες που αφορούν την έρευνα, όπως και τις κινήσεις που έγιναν για την συλλογή στοιχείων, βιντεοληπτικών υλικών κλπ.

Πηγή: NEWS 24/7

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισόδια, Φιλαδέλφεια, Ξεκινούν,epeisodia, filadelfeia, xekinoun