Εθνική πόλο γυναικών: Τα σενάρια για τη συνέχεια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έκανε το καθήκον της και με το 2/2 που έκανε στις πρώτες δύο αγωνιστικές κρατά την τύχη της στα χέρια της.

Δίχως αμφιβολία ο αγώνας με την Ιταλία τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/07, 04.30) είναι κομβικής σημασίας αφού μπορεί να της ανοίξει το δρόμο για την τετράδα.

Ας δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Παγκόσμιο υγρού στίβου για τη γαλανόλευκη.

Ο πιο εύκολος δρόμος

Σε περίπτωση νίκης η Εθνική ομάδα θα καταλάβει δεδομένα την πρώτη θέση στον όμιλο της κάτι που σημαίνει

ότι θα προκριθεί απευθείας στα προημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τον δεύτερο του Α' ομίλου είτε τον τρίτο του Β' ομίλου. Στον πρώτο όμιλο η Αυστραλία θα είναι πιθανότατα εκείνη που θα πάρει τη δεύτερη θέση αφού αντιμετωπίζει την Κίνα, ενώ η Γαλλία τις ΗΠΑ.

Στο δεύτερο όμιλο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα αφού το Ισραήλ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τερματίσει στην τρίτη θέση.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τόσο η Αυστραλία όσο και το Ισραήλ δεν τρομάζουν την Εθνική μας ομάδα η οποία μπορεί να προκριθεί στα ημιτελικά.

Το δύσκολο μονοπάτι

Εάν η Εθνική μας ηττηθεί από την Ιταλία τότε για να προκριθεί στα προημιτελικά θα πρέπει να δώσει αγώνα κόντρα στον τέταρτο όμιλο.

Αντίπαλός της θα είναι είτε η Νέα Ζηλανδία είτε ο Καναδάς με τον δεύτερο να έχει περισσότερες πιθανότητες αφού αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική την Ιαπωνία, ενώ η Νέα Ζηλανδία παίζει με την Ουγγαρία.

Σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής μας στα προημιτελικά τότε ο δρόμος της θα πέσει πάνω στην πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η νίκη επί της Ιταλίας θα ανοίξει το δρόμο για την Εθνική ομάδα ώστε να βρεθεί στην τετράδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα