Κάναν: "Παίζουμε στο σπίτι μας και θέλουμε να το προστατεύσουμε, μας νοιάζει μόνο το Final Four"

14:20 8/5/2023 - Πηγή: Sport 24

Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για το Game 5 με την Φενέρμπαχτσε (21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24), με την συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου να παραμένει αμφίβολη. Ο Αϊζέια Κάναν στις δηλώσεις του μίλησε για την ατμόσφαιρα

που περιμένει, το "καυτό" ΣΕΦ, αλλά και το γεγονός ότι πρέπει να είναι επιθετικός.

Αναλυτικά ο γκαρντ του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για το γεγονός ότι το Game 5 έχει ατμόσφαιρα αντίστοιχη του Game 7 στο NBA: "Είναι σπουδαίο, νιώθουμε τον ίδιο ενθουσιασμό κι εμείς. Είμαστε στο σπίτι μας, θέλουμε να το προστατεύσουμε και αν το καταφέρουμε θα είμαστε καλά".

Για το ποιες είναι οι προσδοκίες του σε προσωπικό επίπεδο για το Game 5: "Θα έχω την ίδια προσέγγιση, θα προσπαθήσω να είμαι επιθετικός και θα πάρω ό,τι μου δώσει η αντίπαλη άμυνα.

Η αλήθεια είναι πως δεν μου αφήνει αρκετό χώρο, οπότε η δική μου δουλειά είναι να βρω τρόπους να είμαι αποτελεσματικός και να βρω τα ελεύθερα σουτ. Οι συμπαίκτες μου κάνουν καλή δουλειά κι εγώ πρέπει να είμαι επιθετικός, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση".

Για το αν αισθάνεται ότι Φενέρ παίζει με το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού με τον τρόπο που αμύνεται: "Κι εγώ αισθάνομαι ότι το πλάνο τους είναι να μας πιέσουν, ειδικά τον Γουόκαπ και τον ΜακΚίσικ πηγαίνοντάς τους στο ένας εναντίον ενός.

Δε θέλουν να μας αφήσουν να βρούμε ρυθμό στην επίθεση, προσπαθούν να κόψουν σουτ από τον Βεζένκοβ και από εμένα. Όπως είπα και πριν, πρέπει να είμαστε επιθετικοί και δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να παίξουν με το μυαλό μας. Να παίξουμε με το δικό μας στιλ και θα τα καταφέρουμε".

Για το αν περιμένει με αγωνία να ζήσει την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ σε Game 5, την οποία ο Κέβιν Ντουράντ είχε αποκαλέσει "αποκάλυψη" στην περσινή σειρά του Ολυμπιακού με την Μονακό: "Το παρακολούθησα και ήθελα να γίνω μέρος κάτι τόσο όμορφου. Τα κατάφερα και τώρα θέλω να νικήσουμε και να πάμε στο Final Four. Το μόνο που με νοιάζει είναι αυτό, σαφώς περιμένω από τον κόσμο να μας γεμίσει ενέργεια"

Keywords
Τυχαία Θέματα