Μοντέιρο - Τσιτσιπάς 2-0: Αποκλεισμός με το καλημέρα στο Madrid Open για τον Στέφανο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φιλοδοξούσε να πάει μακριά στο φετινό Madrid Open όμως η Τιάγκο Μοντέιρο είχε διαφορετική άποψη το μεσημέρι του Σαββάτου (27/04), όπου οι δύο αθλητές αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο του 2ου γύρου.

Και αυτό γιατί ο Νο 118 στον κόσμο δεν φοβήθηκε τον Έλληνα πρωταθλητή, Νο 6 στο ράνκινγκ, και τον απέκλεισε με 6-4, 6-4 μέσα σε 1,5 ώρα, για να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και να πετύχει μία τεράστια έκπληξη με το καλημέρα του τουρνουά.

Το ματς

Οι αθλητές κράτησαν τα πρώτα σερβίς τους όμως το τρίτο game

αποδείχτηκε κομβικό για τη συνέχεια του πρώτου σετ, με τον Μοντέιρο να κάνει το break και εν συνεχεία ο Τσιτσιπάς να προσπαθεί να "απαντήσει" αλλά να μην βρίσκει τον τρόπο.

Σε αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η εντυπωσιακή παρουσία του αντιπάλου του στο σερβίς, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει άριστα σε αυτό τον τομέα (30/32 με ποσοστό 94% στο πρώτο σερβίς) και να φτάνει σε μία δίκαιη επικράτηση με 6-4.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Μοντέιρο μπήκε ακόμα πιο δυναμικά στο δεύτερο σετ και με το καλημέρα έκανε το break, για να βρεθεί με αβαντάζ (2-0) και εν συνεχεία να μην επιτρέπει στον Στέφανο Τσιτσιπά να ξαναμπεί στο ματς, φτάνοντας σε ένα 6-4 και παίρνοντας μία σπουδαία πρόκριση.

Αναμφίβολα, κλειδί στην επιτυχία του Νοτιοαμερικανού ήταν το εκπληκτικό ποσοστό του στο πρώτο σερβίς (89%), με τον Έλληνα πρωταθλητή να αδυνατεί να βρει το αδύνατο σημείο του και να οδηγείται αναπόφευκτα σε ήττα, που τον άφησε εκτός των "32" της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα