ΝΒΑ: Ο Ντρέιμοντ Γκριν και οι πιστοί "στρατιώτες" της σύγχρονης εποχής

19:18 1/7/2023 - Πηγή: Sport 24

Σε μία εποχή που οι NBAers αλλάζουν τις ομάδες σαν τα πουκάμισα και ελάχιστοι παραμένουν πιστοί σε μία ομάδα, υπάρχουν μερικά παραδείγματα παικτών που ξεφεύγουν από τον κανόνα και φορούν την ίδια φανέλα επί σειρά ετών. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Γουόριορς για ακόμα τέσσερα χρόνια, παραμένοντας στο πλευρό των "παλιοσειρών" Κάρι και Τόμπσον.

Το SPORT24,

σας παρουσιάζει τις περιπτώσεις εν ενεργεία παικτών που παρέμειναν για περισσότερο από μία δεκαετία στην ίδια ομάδα, αλλά και εκείνους που βρίσκονται κοντά στο να μπουν στην εν λόγω λίστα, όπως ο Τζοέλ Εμπίντ και ο Νίκολα Γιόκιτς.

Φυσικά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ρομαντικά πλασμένες και σε αρκετές από αυτές ο οικονομικός παράγοντας παίζει καταλυτικό ρόλο, ωστόσο η χρονική διάρκεια παρουσίας τους στον εκάστοτε σύλλογο δεν αμφισβητείται.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι εκείνη των Γουόριορς, που διατηρούν για αρκετά χρόνια σταθερό αγωνιστικό κορμό και έχουν αναδείξει τις επιλογές στους στο NBA Draft.

Οι εν ενεργεία με 10+ χρόνια στην ίδια ομάδα

Το Γκόλντεν Στέιτ μετρά αρκετούς παίκτες στην εν λόγω λίστα, με τους Κάρι, Τόμπσον και Γκριν να επιβεβαιώνουν την εξαίρεση του κανόνα και να φορούν τη φανέλα των Ουόριορς τουλάχιαστον για δέκα χρόνια.

Ο Στέφεν Κάρι αποτελεί τον πρώτο χρονικά που το πετυχαίνει αυτό, διότι επελέγη στο NBA Draft στη θέση No7 από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς το 2009. Ο αστέρας των "πολεμιστών" αποτελεί σταθερό μέλος της ομάδας εδώ και 14 χρόνια, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του στο Γκόλντεν Στέιτ μέχρι και σήμερα.

Ο Κλέι Τόμπσον επελέγη το 2011 από τους Γουόριορς στο No11 του NBA Draft και έμελλε να αποτελέσει τον "Splash Brother" του Στεφ Κάρι. Σήμερα, μετρά ήδη μία δωδεκαετία στην ομάδα και συνεχίζει να αποτελεί έναν βασικό πυλώνα στο ρόστερ της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν στις πρώτες ώρες της Free Agency του NBA, επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Γουόριορς για ακόμη τέσσερα χρόνια με απολαβές που θα φτάσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο 33χρονος φόργουορντ αποτελεί και αυτός "παλιοσειρά" των "πολεμιστών", αγωνιζόμενος για εκείνους από το 2012 (NBA Draft, No35). Μάλιστα, αν εξαντλήσει το συμβόλαιό του θα συμπληρώσει 15ετία στο Όκλαντ.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έχει συμπληρώσει και αυτός 10+ χρόνια στην ίδια ομάδα στο NBA. Ο 32χρονος γκαρντ, επιλέχθηκε το το 2012 στη θέση No6 του NBA Draft από τους Μπλέιζερς και έκτοτε δεν έχει αποχωριστεί το Πόρτλαντ, κάτι το οποίο ζήτησε στην Free Agency του 2023, καθώς έκρινε πως έφτασε η ώρα για κάτι διαφορετικό στην καριέρα του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη σχετική λίστα, με τον Έλληνα διεθνή να επιλέγεται στο No15 του NBA Draft 2013 από τους Μιλγουόκι Μπακς και να συνεχίζει να αγωνίζεται για αυτούς, έχοντας κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα το 2021. Μάλιστα, δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της μετακόμισης σε κάποια super team για να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά επέλεξε το δύσκολο μονοπάτι της παραμονής στην ομάδα που τον εμπιστεύθηκε και έχτισε ένα project πάνω του.

Ο συμπαίκτης του "Greek Freak" στο Μιλγουόκι, Κρις Μίντλετον, φορά την φανέλα των Μπακς ακριβώς τα ίδια χρόνια με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η διαφορά είναι πως ο 31χρονος φόργουορντ επιλέχθηκε από τους Ντιτρόιτ Πίστονς μία χρονιά νωρίτερα, το 2012 στη θέση No39 και εν συνεχεία μετακόμισε στο Μιλγουόκι. Ο Μίντλετον επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Μπακς στη Free Agency για τρία χρόνια με συνολικές απολαβές ύψους 102 εκατομμυρίων.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ, πρόλαβε να αγωνιστεί για 11 χρόνια στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (2012-23) πριν αλλάξει για πρώτη φορά ομάδα στο NBA και μετακομίσει στους Φοίνιξ Σανς. Ο 30χρονος περιφερειακός, ήταν το No3 Draft pick του 2012 από την ομάδα της Ουάσινγκτον, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2023.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ μπορεί να έχει αποχωρήσει εδώ και μία τετραετία από την Οκλαχόμα, ωστόσο το όνομά του ήταν συνδεδεμένο επί σειρά ετών με τους Θάντερ. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τον επέλεξαν στη θέση No4 του NBA Draft 2008 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2019, όταν μετακόμισε στο Χιούστον για λογαριασμό των Ρόκετς.

Οι παίκτες που ακολουθούν

Όλα τα ονόματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, αφορούσαν αθλητές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον μία δεκαετία στον ίδιο σύλλογο, ωστόσο υπάρχουν και παίκτες οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο να μπουν στην εν λόγω λίστα.

Ο Τζοέλ Εμπίντ, αγωνίζεται εδώ και εννέα χρόνια στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, όντας ένα από τα υψλότερα draft-picks το 2014. Συγκεκριμένα, στο NBA Draft εκείνης της χρονιάς, ο 29χρονος ψηλός, επιλέχθηκε στο No3 και έκτοτε δεν έχει αποχωριστεί τη Φιλαδέλφεια.

Ο Ντουάιτ Πάουελ, μπορεί να μην ήταν στις υψηλές επιλογές του NBA Draft 2014 και να μην συκγαταλέγεται στα κορυφαία ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα, ωστόσο τα τελευταία εννέα χρόνια αγωνίζεται στους Ντάλας Μάβερικς, έπειτα από ένα βραχύβιο πέρασμα στη Βοστώνη και τους Σέλτικς.

Ο Νίκολα Γιόκιτς, οδήγησε τους Ντένβερ Νάγκετς στο πρωτάθλημα το 2023, παραμένοντας σταθερός στην ομάδα που τον επέλεξε το 2015 και μάλιστα σε χαμηλό draft-pick και συγκεκριμένα στη θέση No41.

Ο Ντέβιν Μπούκερ, συγκαταλέγεται στην ίδια φουρνιά με τον Σέρβο αστέρα, καθώς επιλέχθηκε το 2015 από τους Φοίνιξ Σανς. Ο 26χρονος γκαρντ, δεν έχει αποχωριστεί ακόμα τη φανέλα της ομάδας που τον εμπιστεύτηκε, έχοντας συμπληρώσει οκτώ χρόνια στο Φοίνιξ.

Στο NBA Draft του 2015 επιλέχθηκε και ο Κέβον Λούνεϊ. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς φαίνεται πως διαθέτουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον, καθώς πέραν της γνωστής τριπλέτας, Κάρι, Τόμπσον και Γκριν, ο Κέβον Λούνεϊ αγωνίζεται και εκείνος επί σειρά ετών στο Σαν Φρανσίσκο. Ο 27χρονος ψηλός, επιλέχθηκε το 2015 από τους "πολεμιστές", οι οποίοι τον διατηρούν ακόμη στο έμψυχο δυναμικό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα