Ο ιδιοκτήτης της Μπεϊτάρ συνελήφθη για απάτη με κρυπτονομίσματα

Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της Μπεϊτάρ, Μόσε Χογκέγκ, και ακόμη επτά άτομα ως υπόπτους για απάτη που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα. Οι αρχές του Ισραήλ αναφέρουν ότι η απάτη αφορά δεκάδες εκατομμύρια σεκέλ (ένα σεκέλ ισούται με 29 σεντ του ευρώ).

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και προχώρησαν σε κατασχέσεις αποδεικτικών στοιχείων από τα γραφεία της εταιρίας του Χογκέγκ και από τις κατοικίες των υπόπτων, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Η απάτη λάμβανε χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα "και με συστηματικό τρόπο, όσο εξαπατούσαν επενδυτές σε ένα μεγάλο

αριθμό πρότζεκτ στον τομέα των κρυπτονομισμάτων".

Ο Χογκέγκ είναι ύποπτος και για άλλα εγκλήματα, αφού προ ετών ένα γνωστό μοντέλο που τότε ήταν 17 ετών κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον επιχειρηματία και πως εισέβαλε στο δωμάτιό της και προσπαθούσε να της επιβληθεί, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το μοντέλο ενημέρωσε το περιβάλλον της (αλλά όχι στους γονείς της) και τον ατζέντη της, ο οποίος όμως συνεργαζόταν με τον Χογκέγκ και τελικά δεν έγινε καταγγελία στην αστυνομία. Ο Χογκέγκ αρνείται τη συγκεκριμένη κατηγορία και ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν συναινετικά, προσθέτοντας ότι έχει περάσει από ανιχνευτή ψεύδους για την υπόθεση.

Ο Χογκέγκ ήταν ιδιοκτήτης της Μπεϊτάρ τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πουλήσει τις μετοχές.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Χογκέγκ, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι διακόπτει άμεσα τη συνεργασία με την εταιρία του, Ownix, μία συμφωνία που αφορούσε τη δημιουργία και προώθηση NFTs.

Keywords
Τυχαία Θέματα