Ο Ολυμπιακός δεν το βάζει κάτω: Αυτοί είναι οι βαθμοί που έχει πάρει όταν μένει πίσω στο σκορ

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο Αγρίνιο, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με ανατροπή. Στο 33' ο Φρεντερίκο Ντουάρτε έβαλε μπροστά τον Παναιτωλικό, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι δεν το έβαλαν κάτω και έφεραν "τούμπα" το παιχνίδι.

Στο 72ο λεπτό ο Τορεχόν έβαλε αυτογκόλ, έπειτα από την προσπάθεια του Ζέλσον Μαρτίνς και στο 79ο λεπτό ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν σταματάει να σκοράρει έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση

οδηγού για το τελικό 2-1.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες πέτυχαν δεύτερη σερί ανατροπή μέσα σε λίγες μέρες. Την Κυριακή ο Αστέρας είχε προηγηθεί με τον Γιαμπλόνσκι στο 45', αλλά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν ήρωας ξανά για τους ερυθρόλευκους και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του με δύο γκολ στο 79' και στο 87'.

Πόσους πόντους έχει κερδίσει, ενώ βρίσκεται πίσω στο σκορ

Ο Ολυμπιακός φέτος δεν το βάζει κάτω σε καμία περίπτωση. Έτσι, στις 25 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League έχει κερδίσει 11 πόντους, ενώ έχει βρεθεί πίσω στο σκορ. Μόνο η ΑΕΚ έχει την ίδια επίδοση φέτος και μαζί με τους ερυθρόλευκους είναι οι κορυφαίες ομάδες σε αυτή την κατηγορία.

Πάμε να δούμε όμως πού έχει βρει τους πόντους αυτούς. Στο ντέρμπι στην OPAP Arena, ο Πόνσε είχε βάλει μπροστά την ΑΕΚ στο 22', με τον Ελ Κααμπί να ισοφαρίζει στο 38' και τον Ολυμπιακό να παίρνει έναν βαθμό από αυτό το ματς, παρόλο που είχε βρεθεί να κυνηγάει.

Στην 11η αγωνιστική, πάλι ο Παναιτωλικός είχε προηγηθεί κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον Χατζηθεοδωρίδη να ανοίγει το σκορ στο 13', όμως οι Πειραιώτες πήραν το τρίποντο με αυτογκόλ του Οικονόμου (17') και γκολ από Φορτούνη (40') και Ελ Κααμπί (70').

Στο ματς του Πανθεσσαλικού Σταδίου ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον πόντο και μάλιστα είχε βρεθεί δύο φορές πίσω στο σκορ. Ο Ελ Κααμπί στο 44' είχε απαντήσει στο γκολ του Μωραΐτη (20'), ενώ το αυτογκόλ του Καλογερόπουλου (54') είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ μετά την εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία (51').

Τα δύο τελευταία τρίποντα του Ολυμπιακού, ήταν οι ανατροπές απέναντι σε Αστέρα και Παναιτωλικό. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι έχουν μαζέψει συνολικά 11 πόντους, ενώ κυνηγάνε.

Πάντα μέσα ο Ελ Κααμπί

Πάντως, σε κάθε ανατροπή ή επιστροφή στο σκορ εμπλέκεται το όνομα του Ελ Κααμπί, με τον Μαροκινό στράικερ να έχει συμμετοχή με γκολ του σε κάθε πόντο που έχει κερδίζει ο Ολυμπιακός, ενώ ο αντίπαλος έχει πάρει προβάδισμα.

Ο Μαροκινός στράικερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Κόντρα στον Παναιτωλικό έφτασε τα έξι σερί παιχνίδια που βρίσκεται δίχτυα και πλέον 13 γκολ στην Stoiximan Super League είναι πρώτος σκόρερ μαζί με τον Λορέν Μορόν.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλα τα γκολ και τις τελικές του Μαροκινού στράικερ.

Ο Ελ Κααμπί έχει 52 τελικές, οι οποίες "αξίζουν" 11.76xG και είναι σχεδόν όλες μέσα από την περιοχή, όπου είναι "φωτιά". Εάν δεν υπολογίσουμε τα τρία πέναλτι που έχει εκτελέσει, τότε τα xG του Μαροκινού είναι 9.39.

Eπιπλέον, είναι εξαιρετικά απειλητικός με 0.19xG ανά τελικά. Δίχως αμφιβολία τα γκολ του Ελ Κααμπί είναι "καύσιμο" για τον φετινό Ολυμπιακό και σίγουρα ένα πολύτιμο "όπλο" στη μάχη των playoffs που πλησιάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Αυτοί,olybiakos, aftoi