Ολυμπιακός: Παίρνουν χρόνο συμμετοχής Μανωλάς και Λοβέρα, ξεκινάει ο Καρμπόβνικ, έντεκα παίκτες εκτός

23:36 4/1/2022 - Πηγή: Sport 24

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει με πολλές απουσίες στην πρώτη του αγωνιστική υποχρέωση για το 2022, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την Super League Interwetten, την Τετάρτη (5/1, 19:30, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE

SPORT24). Ο Πέδρο Μαρτίνς στο τελευταίο προσκλητήριο που έγινε στον Ρέντη την Τρίτη το απόγευμα (4/1) είχε έντεκα απόντες.

Συγκεκριμένα, απουσιάζουν εδώ και μέρες πέντε παίκτες ενόψει των υποχρεώσεων τους στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα, οι Α. Καμαρά (Γουινέα), Σισέ (Σενεγάλη), Κούντε (Καμερούν), Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήρι) και Ονιεκούρου (Νιγηρία). Επίσης, έμειναν εκτός 23άδας για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, οι Παπασταθόπουλος, Λαλά, Λόπες, Ανδρούτσος, Σεμέδο και Μάρκοβιτς. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι ενημέρωσαν πως στους τελευταίους ελέγχους βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 τέσσερις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αμέσως απομονώθηκαν και ακολουθείται ότι αναφέρει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Η απουσία μιας ενδεκάδας, λοιπόν, είχε ως συνέπεια ο Μαρτίνς να καλέσει πέντε παίκτες από την ομάδα Β' του Ολυμπιακού, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν έχει υποχρεώσεις, καθώς αναβλήθηκε το παιχνίδι με τον Πιερικό. Πρόκειται για τον δεξιό μπακ Νίκολιτς, τον στόπερ Μπαγκαλιάνη, τον αμυντικό μέσο Μαυρουδή, τον εξτρέμ αλλά και αριστερό μπακ Κίτσο και τον σέντερ φορ και εξτρέμ Αλγκασίμ Μπα. Και ο αριθμός των νεαρών παικτών από την δεύτερη ομάδα ανεβαίνει στους επτά, αν προσθέσει κάποιος τον Σουρλή και τον Τζολάκη.

Τα πλάνα του Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε αρκετές δοκιμές στο Ρέντη και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Καρμπόβνικ αναμένεται να αγωνιστεί βασικός μετά από περισσότερο από τρεις μήνες, καθώς τελευταία φορά είχε παίξει στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2021. Άλλωστε, απουσιάζουν και ο Λαλά και ο Ανδρούτσος και η άλλη λύση είναι ο Νίκολιτς.

Από εκεί και πέρα, ο Μανωλάς και ο Λοβέρα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Οι ερυθρόλευκοι έχουν στα χέρια τους την μπλε κάρτα των δύο παικτών, γι' αυτό και συμπεριλήφθηκαν στην 23άδα και αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους κόντρα στον Απόλλωνα στη νέα θητεία τους στον Ολυμπιακό.

Ο Μαρτίνς έχει καταστρώσει τα πλάνα του, τόσο σε περίπτωση που αποφασίσει να επιλέξει σχήμα 4-2-3-1 όσο και για τη διάταξη 4-3-3. Στο πρώτο ενδεχόμενο, η πειραϊκή ομάδα αναμένεται να παραταχθεί με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Καρμπόβνικ, αριστερά τον Ρέαμπτσιουκ, στα στόπερ τους Ο. Μπα και Μανωλά ή Παπαδόπουλο, στα χαφ τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη ή Μ. Καμαρά, μπροστά τους Μασούρα, Βρουσάι, Βαλμπουενά και στην κορυφή της επίθεσης τον Ελ Αραμπί.

Στο δεύτερο σχηματισμό, θα παίξουν στα χαφ και ο Εμβιλά και ο Μ. Καμαρά και ο Μπουχαλάκης και θα μείνει εκτός από την επίθεση ένας εκ των Βαλμπουενά ή Βρουσάι. Όσο για τον Λοβέρα, έχει δείξει σε καλή κατάσταση στις τελευταίες προπονήσεις και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Πορτογάλος θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για την ενδεκάδα το μεσημέρι της Τετάρτης (5/1). Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Τικίνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα