Ολυμπιακός - Περιστέρι: Η επιστροφή του Σπανούλη στο ΣΕΦ με επιλογές διπλασιασμού

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ το Περιστέρι (19:15 ΕΡΤ3, Live από το SPORT24) για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League

σε ένα παιχνίδι πολύ διαφορετικό από τα άλλα καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο άνθρωπος που άλλαξε άρδην την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει ξανά στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά όμως με πολιτικά και στον απέναντι πάγκο. Φυσικά το συναίσθημα θα είναι πρωτόγνωρο για όλους όσους βρεθούν απόψε στο φαληρικό στάδιο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 8.000.

Ο Σπανούλης μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την ενεργό δράση δεν έχασε χρόνο. Έκανε άμεσα στροφή στην προπονητική και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως είναι γεννημένος για το μπάσκετ. Δεν μπορεί μακριά και χωρίς αυτό.

Ολυμπιακός - Περιστέρι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πρώτος σταθμός της νέας του καριέρας είναι το Περιστέρι, με το οποίο ξεκίνησε ιδανικά κάνοντας το 2/2 σε Basketball Champions League και Basket League κόντρα στην Μπνέι Χασαρόν (86-70) και τον ΠΑΟΚ (85-77).

Απόψε βέβαια, ο Σπανούλης θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα, την οποία υπηρέτησε 11 ολόκληρα χρόνια, στέφθηκε back to back πρωταθλητής Ευρώπης και έζησε μαζί της αμέτρητες δυνατές στιγμές, καλές και άσχημες.

Προφανώς οι παλμοί της καρδιάς θα χτυπούν δυνατά κι ας μην φοράει πλέον σορτσάκι, κι ας μην βρίσκεται πια μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ο κόσμος είναι δεδομένο πως θα τον αποθεώσει και ο αέρας στο ΣΕΦ εκ των πραγμάτων θα έχει μία πολύ ξεχωριστή φόρτιση.

Σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο, είναι ασφαλώς γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός μοιάζει η πιο έτοιμη ομάδα της Ευρώπης, έχοντας κάνει το 5/5 σε Σούπερ Καπ, Basket League και EuroLeague. Την Παρασκευή, παρότι το ΣΕΦ ήταν άδειο λόγω τιμωρίας και έλειψε λόγω τραυματισμού ο Κώστας Παπανικολάου (θα απουσιάσει και απόψε), το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα έφτασε σβηστά στους 90 πόντους και κέρδισε με διψήφια διαφορά τη Ζάλγκιρις, όπως ακριβώς έκανε και στην πρεμιέρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη, ο Σπανούλης θα επιδιώξει η ομάδα του να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε κομμάτια του παιχνιδιού και να κερδίσει πολύτιμες παραστάσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο, που έφτασε πέρυσι μέχρι το Final-4 της EuroLeague.

Πάνω σε αυτή τη λογική, μπορούμε να στηρίξουμε ένα χάντικαπ 21,5 πόντων υπέρ του Περιστερίου, εκτιμώντας ότι η διαφορά θα παραμείνει σε αξιοπρεπή επίπεδα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του διαβολοβδομάδα στη EuroLeague με δύο κολλητά ματς στην Ισπανία (Ρεάλ και Μπασκόνια), άρα δεν υπάρχει λόγος απόψε να παίξει στα "κόκκινα". Το διπλό με +21,5 δίνει 1.45 και αγγίζει το 2.00 σε combo με το Over 150,5 όριο που μοιάζει αρκετά βατό, δεδομένου ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος, συνήθως ξεπερνούν τους 90 πόντους στο ΣΕΦ στα παιχνίδια τους για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά των παικτών, έχει ενδιαφέρον το Over 10,5 πόντοι του Μάρκους Ντέντμον. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού είναι ένας κλασικός σκόρερ, με εμπειρία από το επίπεδο της EuroLeague και ασφαλώς γνωρίζει καλά πως είναι να αγωνίζεσαι στο γεμάτο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός γκαρντ αναμένεται φέτος να είναι επιθετικά από τα πρώτα βιολιά του Περιστερίου και στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ σημείωσε 23 πόντους σε σχεδόν 34 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 8/15 σουτ εντός παιδιάς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Περιστέρι

2 +21,5 & Over 150,5 (απόδοση 1.98), 19:15 Ντένμον Over 10,5 πόντοι (απόδοση 2.00), 19:15
Keywords
Τυχαία Θέματα